Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lotul României pentru meciurile cu Polonia şi Spania, din preliminariile Campionatului European de baschet masculin

Lotul României pentru meciurile cu Polonia şi Spania, din preliminariile Campionatului European de baschet masculin

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României se va reuni la Bucureşti, în 13 noiembrie, pentru meciurile cu Polonia şi Spania din preliminariile CE2022. Lotul a fost anunţat joi de către FR Baschet.

Antrenorul Tudor Costescu a convocat următorii 15 jucători: Lucas Tohătan, Tudor Gheorghe, Kristopher Richard, Mirel Dragoste, Nandor Kuti, Tudor Fometescu, Marcu Badiu, Dragoş Diculescu, Mihai Măciucă, Bogdan Nicolescu, Bogdan Popa, Ionuţ Berceanu, Emanuel Căţe, Alexandru Olah, Rareş Uţă.

FR Baschet a mai precizat că ”ţinând cont de situaţiile neprevăzute cauzate de pandemie, dar şi de posibile accidentări” pe lista lărgită trimisă către FIBA şi pasibili de convocare în orice moment sunt jucătorii Cătălin Baciu, Ştefan Grasu, Giordan Watson, Tudor Gîrbea, Iulian Orbeanu, Edward Petrescu, Bogdan Tîbîrnă, David Vida şi Radu Vîrnă.

Naţionala se va reuni în 13 noiembrie, la Bucureşti, iar după stagiul de pregătire va pleca spre Valencia, în 23 noiembrie.

Forul european a decis recent ca partidele de calificare, programate în şase ”ferestre”, să nu se dispute tur-retur, conform regulamentului, ci sub formă de turnee (bule), pentru a proteja echipele şi oficialii de pandemie.

Astfel, la masculin, în calificările pentru Campionatul European din 2022, tricolorii vor juca la Valencia, în grupa A, cu Israel, Polonia şi Spania, între 23 noiembrie şi 1 decembrie.

Deciziile pentru partidele din ”fereastra” din februarie 2021 vor fi decise la Comitetul Executiv din luna decembrie, potrivit FIBA.

Afla mai multe despre: baschetromania 

viewscnt
Articole similare