Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură! Atacantul dorit de Gigi Becali la FCSB semnează cu o altă echipă puternică. Unde ajunge David Ankeye

Lovitură! Atacantul dorit de Gigi Becali la FCSB semnează cu o altă echipă puternică. Unde ajunge David Ankeye

Fotbal

Comentarii

Şefii celor de la FCSB au recunoscut că nu mai sunt interesaţi de transferul atacantului nigerian de la Sheriff Tiraspol, David Ankeye (21 de ani), însă motivul ar putea fi altul.

Iniţial s-a vorbit despre faptul că jucătorul este mult prea tânăr şi prea imprevizibil pentru aşteptările pe care Gigi Becali le are de la următorul său atacant de careu.

De asemenea, s-a vorbit şi despre faptul că ultimele evoluţii ale lui Andrea Compagno l-ar fi determinat patronul de la FCSB să renunţe la Ankeye. 

David Ankeye va ajunge la Club Brugge

Totuşi, presa din Belgia vine cu o altă variantă: FCSB a pierdut lupta cu Club Brugge pentru atacantul african.

Mai exact, Gigi Becali a recunoscut public că a făcut o ofertă de 1.100.000 de euro pentru Ankeye, însă una ce pare să nu fi fost pe placul moldovenilor.

Belgienii anunţă că Club Brugge va plăti 1.500.000 de euro în schimbul fotbalistului, iar acesta va ajunge cât de curând la echipă.

FCSB a fost multă vreme principala candidată pentru a-l transfera pe Ankeye, dar se pare că Club Brugge va fi cea care va obţine semnătura”, anunţă footnews.be.

Conform sursei citate, Ankeye primeşte un salariu lunar de 15.000 de euro la Sheriff Tiraspol. Aşadar, şi acest aspect ar fi fost unul problematic pentru Gigi Becali, care oferă salarii mai mari de 15.000 de euro doar jucătorilor care şi-au demonstrat valoarea în ochii săi.

Cine este David Ankeye?

David Ankeye are 21 de ani şi este un atacant veritabil de careu. Măsoară 1.91 metri şi este exact ceea ce căuta patronul Gigi Becali.

Acesta a început fotbalul în ţara sa natală, la Sido FC iar în iarna lui 2021 a făcut pasul către Europa, la Hammarby (Suedia).

Nordicii nu au fost foarte convinşi de calităţile sale, iar în vara lui 2021 l-au trimis înapoi la FC Sido.

În octombrie 2022, Ankeye s-a transferat din nou, dar de data această în Tunisia, la Hammam Sousse. După 15 meciuri şi 7 goluri marcate, pe fir au intrat moldovenii de la Sheriff Tiraspol, care au demonstrat faptul că au conexiuni foarte bune pe continentul african.

David Ankeye a sosit la Sheriff în vara lui 2023, de la Hammam Sousse, sub formă de împrumut, în schimbul a 100.000 de euro, plus o clauză de transfer definitiv care, va fi activată cât de curând de către moldoveni, de 300.000 de euro.

  • 1.000.000 de euro este cota actuală a lui David Ankeye, conform transfermarkt.de.

În acest sezon, Ankeye a marcat 6 goluri şi a oferit 2 pase decisive în 18 meciuri pentru Sheriff.
Unul dintre goluri a fost marcat în grupele Europa League, contra elveţienilor de la Servette, acasă, în remiza scor 1-1.

Afla mai multe despre: ankeyesherif tiraspolclub bruggegigi becali 

viewscnt
Articole similare