Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura carierei pentru Constantin Gâlcă. Antrenorul român, dorit de un club uriaş din Europa. "Favoritul" lui Sepsi, ofertă ameţitoare din Premier League

Lovitura carierei pentru Constantin Gâlcă. Antrenorul român, dorit de un club uriaş din Europa. "Favoritul" lui Sepsi, ofertă ameţitoare din Premier League

Fotbal

Comentarii

Liber de contract, după despărţirea din primăvara acestui an de Vejle, Constantin Gâlcă a fost aproape de a da o nouă lovitură în cariera de antrenor.

La finalul anului trecut, Watford l-a adus pe banca tehnică pe Xisco Munoz. Până să bată palma cu antrenorul spaniol în vârstă de 41 de ani, oficialii clubului englez ar fi negociat chiar cu Constantin Gâlcă. Presa britanică notează că antrenorul român a fost dorit insistent de şefii lui Watford, însă cele două părţi n-au căzut de comun acord la negocieri.

"Costel Gâlcă, fostul internaţional român şi antrenor al lui Espanyol, cu experienţă în competiţia internă, în Arabia Saudită şi în Danemarca, a fost pe listă.

El a discutat şi a analizat echipa, dar discuţiile au picat când s-a vorbit despre staff-ul tehnic. Gâlcă nu a mai fost căutat apoi. Claudio Ranieri a fost prima opţiune a conducerii, în acest moment" , scriu jurnaliştii britanici.

Deşi a promovat-o pe Watford în Premier League, Xisco Munoz a fost demis la începutul acestei luni, iar Claudio Ranieri a fost convins, în cele din urmă, să preia echipa. Antrenorul italian va debuta în meciul de pe propriul teren, cu Liverpool, pe 16 octombrie.

Constantin Gâlcă, dorit insistent de Sepsi

Săptămâna trecută, Leo Groazvu şi Sepsi s-au despărţit după aproape doi ani de colaborare. Cu Grozavu pe bancă, clubul din Sf. Gheorghe a ajuns în finala Cupei României şi a reuşit să se claseze pe locul patru în Liga I, ajungând în preliminariile Conference League.

Însă, după debutul slab de sezon, Sepsi a ales să se despartă de antrenorul său, iar conducerea a conturat deja o listă cu posibili înlocuitori. Costel Gâlcă este variantă ideală a clubului covăsnean, având unul dintre cele mai impresionate CV-uri ale unui tânăr tehnician român. După aventura la echipa roş-albastră, încheiată cu o ”triplă”, după ce a câştigat Cupa României, Cupa Ligii şi Liga I, antrenorul le-a mai pregătit pe Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha şi Velje.

După despărţirea de clubul danez, la finalul ultimului sezon, Gâlcă a rămas liber de contract. Pe Velje, antrenorul român a preluat-o fix înainte să retrogradeze, ca apoi să o readucă în primul eşalon danez, unde a încheiat campionatul pe locul 10, din 14, în stagiunea trecută.

Gâlcă a mai fost dorit şi de Universitatea Craiova, dar clubul a mers până la urmă pe mâna lui Laurenţiu Reghecampf.

Afla mai multe despre: galcafcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare