Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura carierei. Un tricolor este asaltat de oferte din Serie A: ”Are toată atenţia noastră”

Lovitura carierei. Un tricolor este asaltat de oferte din Serie A: ”Are toată atenţia noastră”

Serie A

Comentarii

Louis Munteanu (20 de ani) a impresionat la Farul Constanţa, campioana României, în sezonul recent încheiat.

Farul Constanţa a câştigat titlul în Superliga, după un sezon fantastic făcut de elevii ”regelui” Gheorghe Hagi. Unul dintre liderii din teren ai Farului a fost Louis Munteanu, împrumutat de la Fiorentina.

Lovitura carierei. Un tricolor este asaltat de oferte din Serie A: ”Are toată atenţia noastră” 

Louis Munteanu (20 de ani) a impresionat la Farul Constanţa, campioana României, în sezonul recent încheiat.

Tânărul atacant a evoluat la formaţia lui Gică Hagi (58 de ani) sub formă de împrumut de la Fiorentina, clubul de care aparţine în mod normal.

Italienii au lăsat de înţeles oficialii lui Fiorentina se gândesc serios să-i ofere încredere fotbalistului care a devenit campion al României, alături de Farul, în sezonul încheiat de curând. De asemenea, presa din Italia a dezvăluit că mai multe echipe din Serie A sunt pe urmele tânărului jucător. 

”Cu cele 10 goluri şi 6 pase decisive a ajutat-o pe Farul Constanţa să câştige titlul şi au atras atenţia asupra lui. Este vorba despre atacantul român deţinut de Fiorentina, împrumutat clubului campion al României: Louis Munteanu.

Printre altele, Louis a avut şi trei luni de inactivitate din cauza unei accidentări la genunchi - de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii ianuarie - în care jucătorul s-a întors de mai multe ori la Florenţa, inclusiv pentru tratament - dar până la urmă a reuşit să fie cel mai bun marcator sub 21 de ani din România. 

Ajuns la naţionala de seniori, Munteanu va merge, printre altele, şi să joace Campionatele Europene cu echipa Under 21 a României, angajament care teoretic i-ar întârzia revenirea la Florenţa.

Dar jucătorul este atât de nerăbdător şi hotărât să joace pentru Fiorentina încât ar fi chiar dispus să renunţe la câteva zile libere! Motiv pentru care în momentul de faţă el şi cei din jurul lui nu iau în considerare numeroasele interese care se revarsă asupra jucătorului, atât jumătatea clasamentului din Serie A, cât şi, mai ales, din străinătate. Un EURO bun alături de naţionala României ar putea îndrepta şi mai mult lumina reflectoarelor asupra celui care, totuşi... vede doar mov”, au scris italienii.

Louis Munteanu a fost cumpărat de Fiorentina de la clubul lui Gică Hagi în septembrie 2020, pentru 1.7 milioane de euro, dar nu a primit nicio şansă la echipa de seniori. Acesta a evoluat doar Fiorentina Primavera, pentru care a înscris de 13 ori în 40 de meciuri.

În sezonul 2022-2023, Louis Munteanu a reuşit 8 goluri şi 6 pase decisive în SuperLiga României.

  • 1.400.000 de euro este cota de piaţă a lui Louis Munteanu, potrivit site-ului de specialiate Transfermarkt.com

A fost lăudat de directorul Fiorentinei

Joe Barone, preşedintele Fiorentinei, l-a lăudat pe Louis Munteanu şi speră ca fotbalistul român să devină un om important pentru echipa din Italia, semn că acesta intră în planurile formaţiei din Serie A.

„Trebuie să vedem ce jucători avem la dispoziţie şi cum ne putem îmbunătăţi. Am crescut la nivelul golurilor marcate. Sigur, există oameni care spun că golurile înscrise în Conference League nu sunt la fel ca cele din Champions League. 

În atac avem câţiva jucători importanţi, care cresc, precum Munteanu, care a câştigat titlul în România şi joacă pentru naţionala de seniori. Munteanu este un exemplu de jucător interesant pe care îl avem sub contract”, a declarat Joe Barone, potrivit Tuttomercatoweb.

Afla mai multe despre: louis munteanufiorentinagică hagiserie a 

viewscnt
Articole similare