Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura de graţie pe care ar putea să o primească HC Steaua, care de 6 ani nu are o arenă proprie: ”Umblăm numai cu geanta după noi”

Lovitura de graţie pe care ar putea să o primească HC Steaua, care de 6 ani nu are o arenă proprie: ”Umblăm numai cu geanta după noi”

Hochei pe gheață

Comentarii

Echipa de hochei a Stelei, cea mai titrată din România, cu 47 de titluri, a ajuns într-o situaţie delicată. ”Roş-albaştrii” se antrenează la patinoarul Telekom Arena şi îşi joacă meciurile la Târgu Secuiesc, dar situaţia s-ar putea complica ţi mai mult de atât.

HC Steaua  a dominat ani în şir hocheiul autohton. Steliştii au câştigat campionatul de nu mai puţin de 47 de ori şi sunt echipa care a câştigat cele mai multe trofee din lume. Însă acum traveresează o perioadă dificilă, după demolarea patinoarului Mihai Flamaropol, din Bucureşti.

În ultimii şase ani, hocheiştii stelişti sunt pe drumuri. Timp de patru ani s-au antrenat şi au jucat la Cîţa, judeţul Braşov. Situaţia s-a mai ameliorat după ce Ion Ţiriac a ridicat un patinoar în Otopeni. În ultimii doi ani, steliştii se antrenează la Telekom Arena, dar meciurile le joace în continuare departe de casă. În ultimul an, gazdă le-a fost patinoarul din Târgu Secuiesc.

Însă lucrurile s-ar putea complica din nou, din cauza legăturii feroviare care urmează să fie construită între Gara de Nord şi Otopeni. Aceasta trece foarte aproape de patinoar şi Ion Ţiriac ar putea fi nevoit să-l demoleze. Ioan Timaru, una dintre legendele hocheiului românesc - în prezent antrenor secund la Steaua - spune că ar fi un dezastru pentru echipa de hochei:

”De doi ani am venit la Otopeni. Sezonul trecut am jucat meciurile la Braşov. Însă anul acesta am găsit o înţelegere mai bună la Târgu Secuiesc şi vrea să le mulţumesc pe această cale.

Din păcate, zvonul acesta a ajuns şi la noi. Ar fi păcat. Ar fi păcat şi pentru noi, clubul Steaua, care de patru ani de zile încearcă să ţină echipa, să încercăm să avem o continuitate. Până la urmă, suntem cea mai titrată echipă din lume. Avem 47 de titluri naţionale, avem 31 de Cupe ale României. Ar fi destul de greu pentru noi să se închidă şi Telekom Arena şi să nu mai avem unde să ne antrenăm. De şase luni de zile umblăm cu geanta după noi. Unde prindem un patinoar, Steaua este acasă. Ar fi păcat. Sper să fie doar nişte zvonuri”, a declarat Ioan Timaru pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ioan timaruhc steauahochetpationarul telekom arena 

viewscnt
Articole similare