Experiențe împreună.
You are here:

Lovitură de proporţii pregătită de U Craiova. Mihai Rotaru este la un pas de cel mai mare transfer din istoria Ligii 1

Lovitură de proporţii pregătită de U Craiova. Mihai Rotaru este la un pas de cel mai mare transfer din istoria Ligii 1

U Craiova

Comentarii

Mihai Rotaru pregăteşte cel mai scump transfer din istoria Ligii 1.

După ce i-a vândut pe Andrei Ivan, între timp revenit la echipă, Alexandru Băluţă şi Alexandru Mitriţă pe sume importante, Mihai Rotaru pregăteşte acum un nou tun. Este vorba despre Valentin Mihăilă.

La 20 de ani, Valentin Mihăilă traversa cel mai bun sezon al carierei, înainte de suspendarea competiţiilor, şi se anunţă a fi viitorul mare tun dat de Mihai Rotaru la U Craiova. De altfel, nu demult, fostul internaţional Gheorghe Craioveanu se declara convins că în viitorul apropiat Mihai Rotaru va obţine o sumă importantă în schimbul fotbalistului.

"E cam devreme să vorbim de zece milioane (n.r. - de euro). Puţin câte puţin, eu zic că zece milioane, în momentul acesta, mai ales că a jucat puţin, nu ştiu dacă a jucat 50 de meciuri în prima divizie. Trebuie să mai treacă timp ca să coste zece milioane. Nu mult, pentru că e un copil foarte talentat, dar trebuie să progreseze, să crească", a declarat Gheorghe Craioveanu.

În acest caz, Mihăilă ar urma să devină cel mai scump jucător plecat vreodată din Liga 1, surclasându-l pe Nicolae Stanciu.

Top 5 cei mai scumpi jucători plecaţi vreodată din Liga 1:

 • 1. Nicolae Stanciu - 9,7 milioane de euro (FCSB > Anderlecht)
 • 2. Vlad Chiricheş - 9,5 milioane de euro (FCSB > Tottenham)
 • 3. Alexandru Mitriţă - 8 milioane de euro (U Craiova > New York City FC)
 • 4. Florin Gardoş - 6,8 milioane de euro (Steaua > Southampton)
 • 5. Alvaro Pereira - 6,5 milioane de euro (CFR Cluj > FC Porto)

Mihai Rotaru, vânzări de 18,2 milioane de euro de la preluarea U Craiova

Mihai Rotaru a dat tun după tun după preluarea Universităţii Craiova. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de, U Craiova a obţinut 18,2 miilioane de euro, în ultimii ani, prin vânzările de jucători.

Jucătorii vânduţi de U Craiova, sub patronajul lui Mihai Rotaru:

 • Alexandru Mitriţă - 8 milioane de euro (New York City FC)
 • Andrei Ivan - 3 milioane de euro (Krasnodar)
 • Alexandru Băluţă - 2,65 milioane de euro (Slavia Praga)
 • Vladimir Screciu - 2 milioane de euro (Genk)
 • Bogdan Vătăjelu - 1,3 milioane de euro (Sparta Praga)
 • Gustavo - 850.000 de euro (Liaoning FC)
 • Andrei Vlad - 400.000 de euro (FCSB)

Valentin Mihăilă, în atenţia lui Liverpool

Valentin Mihăilă a intrat, recent, în atenţia celor de la Liverpool. Un site dedicat suporterilor "cormoranilor", Liverpool.com, a întocmit o listă de jucători care îi pot călca pe urme atacantului echipei Borussia Dortmund, Erling Braut Haaland, şi care pot reprezenta soluţii pentru Liverpool. Mihăilă se numără printre cei trei jucători din Liga 1 aflaţi în atenţia englezilor, alături de Florinel Coman şi Dennis Man, de la FCSB.

"Un alt marcator, cu toate că este puţin mai tânăr decât cuplul de la FCSB, Valentin Mihailă poate fi o bună investiţie. Deşi a împlinit 20 de ani în februarie, el are deja două sezoane întregi la nivel de primă echipă, adunând 29, respectiv 21 de apariţii în ultimele două sezoane pentru Universitatea Craiova", a scris site-ul Liverpool.com.

Şapte goluri şi trei pase decisive a reuşit atacantul Universităţii Craiova, în 25 de apariţii în acest sezon, în toate competiţiile, înainte de întreruperea fotbalului, din cauza pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Articole similare