Experiențe împreună.
You are here:

Lovitură de teatru. Buget de 25 de milioane de euro pentru clubul Steaua. Suma este trecută într-un document oficial

Lovitură de teatru. Buget de 25 de milioane de euro pentru clubul Steaua. Suma este trecută într-un document oficialgalerie foto

Special

Comentarii

Clubul Steaua beneficiază în acest an de un buget total de 121.084.000 de lei, adică aproape 25 de milioane de euro, se arată într-un document oficial. Banii se împart însă între toate cele 42 de secţii sportive pe care le are clubul Steaua.


Steaua beneficiază de un buget considerabil pentru anul 2020. Nu mai puţin de 25 de milioane de euro au fost alocaţi pentru secţiile sportive pe care le are clubul, conform documentelor oficiale. Suma este aproximativ cu 5 milioane mai mare faţă de cel de anul trecut, dar sunt câteva explicaţii pentru acest lucru.

Buget de 25 de milioane de euro pentru Steaua. Motivul pentru care suma a crescut cu 5 milioane de euro

La prima vedere, bugetul de 25 de milioane de euro pare foarte mare pentru un club sportiv din România. Însă, la o privire în detaliu, suma nu mai pare chiar atât de mare. În cadrul clubului Steaua activează nu mai puţin de 42 de secţii sportive şi, dacă banii s-ar distribui în mod egal, ar însemna un buget anual de 595.000 de euro pentru fiecare secţie.

În plus, 2020 ar fi trebuit să fie an olimpic, ceea ce înseamnă cheltuieli mult mai mari cu pregătirea sportivilor care ar fi trebuit să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Steaua este unul dintre cluburile care trimite constant sportivi la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale şi Campionate Europene. Clubul militar se mândreşte cu un palmares incredibil, în care figurează 101 medalii olimpice (30 de aur), 687 de medalii mondiale (190 de aur) şi 1.225 de medalii europene (359 de aur).

În plus, în 2020 secţia de fotbal a Stelei a promovat în Liga a 3-a, ceea ce înseamnă cheltuieli mult mai importante. Mai ales că echipa antrenată de Daniel Opriţa îşi propune promovarea în liga secundă.

Bugetul Stelei va fi rotunjit de noul stadion

Dintre toate secţiile de la Steaua, cea de fotbal beneficiară de cel mai mare buget. Steaua îşi propune să revină în Liga 1 şi conducerea clubului îşi propune să dezvolte clubul la toate capitolele. Recent, George Ogăraru a fost numit manager al echipei de fotbal şi se va ocupa de toate echipele din cadrul clubului.

Printre altele, Ogăraru va lucra şi la dezvoltarea unui puternic centru de copii şi juniori, care să formeze jucători pentru echipa de seniori. În acelaşi timp, fostul fundaş dreapta al lui Ajax se va consulta cu Daniel Opriţa în ceea ce priveşte lotul echipei de seniori şi transferurile de care echipa are nevoie.

Un pas extrem de important pentru dezvoltarea clubului o reprezintă noul stadion, cu o capacitate de 31.000 de locuri, care deja a fost recepţionat. Primele meciuri care se vor juca aici vor avea loc la începutul anului viitor şi noua arenă va reprezenta un vector incredibil de important pentru dezvoltarea clubului. Bugetul clubului Steaua va avea venituri considerabile din exploatarea arenei, mai ales după ce se va juca din nou cu spectatori.

 

viewscnt
Articole similare
Mesajul sfasietor trimis de Vanessa Bryant la 1 an de la disparitia lui Kobe si a fiicei Gianna