Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Jucătorul în care Gigi Becali n-a crezut e la un pas de La Liga: "La FCSB eram folosit pe alt post"

Lovitură de teatru! Jucătorul în care Gigi Becali n-a crezut e la un pas de La Liga: "La FCSB eram folosit pe alt post"galerie foto

Fotbal

Comentarii

În iarna anului 2008, Gigi Becali îşi freca mâinile de fericire însă, în acelaşi timp, ştia că a riscat foarte mult. Platea două milioane de dolari columbienilor de la Once Caldas în schimbul fotbalulistului Dayro Moreno, un atacant columbian de 23 de ani. La 11 ani distanţă, Dayro Moreno se pregăteşte pentru un transfer în La Liga.

În acea iarnă, Gigi Becali a avut de ales între Dayro Moreno şi un alt atacant columbian, Radamel Falcao, care la acea vreme juca la River Plate, în Argentina. Aflat într-o dispoziţie bună, cu dare de mână, Becali era dispus să plătească oricât pentru un atacant de rasă, pe placul său. Patronul celor de la FCSB a cântărit bine şi decis că nu merită să plătescă patru milioane de euro pentru Falcao, deoarece Dayro Moreno este mai valoros.

Conducerea lui Porto nu a gândit aşa. L-au luat pe Falcao cu 4 milioane de euro, iar după câţiva ani l-au vândut cu 40 de milioane la Atletico Madrid.

Adus cu surle şi trâmbiţe, după câteva meciuri, Dayro Moreno a intrat în colimatorul lui Gigi Becali şi nu a mai ieşit niciodată. A marcat 13 goluri în 55 de partide, însă în memoria microbiştilor n-au rămas decât conflictele cu patronul.

După o înfrângere cu Rapid, Gigi Becali a declarat: "Nu vrea să mai audă de Dayro. S-a terminat cu el". Apoi, a încercat să îl vândă cu forţa la Poli Timişoara, însă columbianul a refuzat. După două sezoane, Moreno a cedat presiunilor şi s-a întors în ţara natală, la Once Caldas, în schimbul a 600.000 de mii de euro.

De-a lungul timpului, Dayro Moreno a povestit în presa natală faptul că în vestiarul FCSB-ului se obişnuia să se bea bere în vestiar. Un alt aspect este legat de colegii săi care, din princina salariului său şi al invidiei, încercau la antrenamente să-l accidenteze. În plus, columbianul a spus că fotbalul românesc este unul plictisitor şi nu s-ar întoarce niciodată aici. Acesta a susţinut că a fost minţit când a ajuns la FCSB: "Am fost adus ca atacant, însă am fost folosit pe alt post care m-a scos din formă", a spus columbianul.

După episodul FCSB, Dayro Moreno a mai evoluat pentru Once Caldas (78 meciuri/33 goluri), Club Tijuana (101/49), FC Junior (19/5), Millonarios (15/11), Atletico Nacional (40/22) şi CA Talleres (28/5). În plus, a bifat şi 31 de meciuri pentru naţionala Columbiei, cu trei goluri marcate.

Dayro Moreno, jucătorul în care Gigi Becali n-a crezut la FCSB, aproape de La Liga

Formaţia din prima ligă spaniolă, Espanyol Barcelona, are mare nevoie de forţe proaspete în ofensivă şi nu are mult timp la dispoziţie. Aşa că tehnicianul Pablo Machin şi-a stabilit ca obiectiv prioritar achiziţionarea columbianului Dayro Moreno.

Espanyol mai are trei atacanţi în lot, toţi ieşiţi din formă: Jonathan Calleri, Facundo Ferreyra şi Victor Campuzano. Lipsa golurilor marcate au "catapultat-o" pe Espanyol pe penultimul loc în La Liga, cu doar 9 puncte strânse în 15 etape, iar dacă nu se redresează, Espanyol poate pica în Segunda Division.

Conform Sport.es, formaţia din Barcelona a înaintat o ofertă pentru atacantul columbian ajuns la 34 de ani, care evoluează la Talleres, în campionatul Argentinei. Lui Dayro Moreno îi expiră contractul în această vară, însă formaţia argentiniană încearcă să obţină o sumă de bani în schimbul lui sau să-i ofere un nou contract. În plus, mai multe formaţii din Statele Unite ale Americii şi Brazilia stau la pândă. 

Cu toate acestea, favorită pentru achiziţionarea columbianului este Espanyol Barcelona, acolo unde Pablo Machin îl doreşte cu insistenţă.

Afla mai multe despre: fcsbdayro moreno 

viewscnt
Articole similare