Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Messi a fost doar începutul: Guardiola transferă un fotbalist de la Barca

Lovitură de teatru! Messi a fost doar începutul: Guardiola transferă un fotbalist de la Barca

FC Barcelona

Comentarii

Presa din Spania anunţă că Manchester City a intrat în cursa pentru semnătura lui Ilaix Moriba, unul dintre cei mai bine cotaţi tineri fotbalişti de la Barca.

Pep Guardiola este atent la ceea ce se întâmplă pe Camp Nou. Forţa financiară a lui Manchester City ar putea aplica o lovitură în plin Barcelonei, care este aproape să piardă unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători pe care îi are la dispoziţie.

Manchester City îl vrea pe Ilaix Moriba

Răzvrătitul Ilaix Moriba este decis să plece de pe Camp Nou şi ar urma să ajungă sub comanda lui Guardiola, în Anglia, anunţă Diario Gol.

Joan Laporta i-a oferit în urmă cu câteva săptămâni o nouă propunere financiară lui Ilaix, chiar dacă talentatul mijlocaş a jucat destul de puţin în stagiunea trecută. Moriba a spus din nou nu, motivând că îşi doreşte protagonism, dar şi mai mulţi bani. Preşedintele Barcelonei a răbufnit şi a anunţat că Ilaix îşi poate căuta echipă dacă vrea să plece, semn că discuţiile dintre Barca şi el sunt ca şi terminate.

Ilaix Moriba pare în avantaj pentru că acordul său cu Barca expiră vara viitoare. Doar că situaţia în care s-a pus îl poate trimite, un an, departe de prima ligă spaniolă sau competiţiile europene: ”Sfatul meu e că nu banii sunt cei mai importanţi. Jucătorul are o altă părere, iar pe mine asta mă dezamăgeşte” a mărturisit şi Koeman.

Cotat la 25 de milioane de euro, Ilaix ar urma să plece de la Barca, iar aici intervine Guardiola. Potrivit El Mundo Deportivo, City ar câştiga duelul cu Real Madrid şi Leipzig, pentru că este dispusă să-l transfere pe jucător înainte de 31 august, nu să aştepte până vara viitoare. O situaţie convenabilă pentru toate părţile implicate: Ilaix câştigă un super transfer şi nu va sta departe de fotbalul mare, Guardiola şi City obţin un fotbalist foarte talentat, iar Barca obţine bani pentru Moriba, în loc să-l piardă gratis, vara viitoare.

Ilaix a făcut deja primul pas spre City

Potrivit Mundo Deportivo, Ilaix Moriba vrea să joace pentru naţionala Guineei în detrimentul naţionalei Spaniei pentru a fi sigur că se încadrează cerinţeilor Premier League în ceea ce priveşte jucătorii extracomunitari.

Ca să ajungă în Premier League, Ilaix Moriba trebuie să fie internaţional de seniori şi acest lucru, consideră jucătorul, se poate întâmpla mai repede dacă joacă pentru naţionala din Guinea decât dacă joacă pentru naţionala Spaniei. Încă un detaliu care îl poate apropia pe jucător de Manchester City, consideră spaniolii. Barca ar putea încasa pentru Ilaix, 15 milioane de euro.

Afla mai multe despre: pep guardiolamanchester cityilaix moriba 

viewscnt
Articole similare