Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Noul clasament din play-out nu poate fi validat. U Craiova este noua campioană a Ligii 1 dacă se păstrează scenariul votat

Lovitură de teatru! Noul clasament din play-out nu poate fi validat. U Craiova este noua campioană a Ligii 1 dacă se păstrează scenariul votat
Comentarii

Continuă haosul în Liga 1. Clasamentul votat de cele 14 cluburi din Liga 1, pentru încheierea play-out-lui, nu poate fi validat. Astfel, în Comitetul de Urgenţă de joi se va decide noua metodă prin care se va alege noua ierarhie.

U Craiova, campioană dacă se aplică scenariul votat pentru play-out!

Miercuri, partida dintre FCSB şi Astra, a fost amânată, din cauza cazurilor de COVID-19 de la echipa din Giurgiu. Direcţia de Sănătate Publică s-a împotrivit "reluării activităţii competiţionale în această perioadă".

De asemenea, giurgiuvenii nu vor putea disputa nici partida cu U Craiova până la finalul sezonului, după ce directiva dată de DSP Giurgiu, conform căreia Astra trebuie să stea 14 zile în carantină, a împins clubul din Giurgiu în afara calendarului de disputare a partidelor din play-off. 

Conform Gazetei Sporturilor, în play-off ar trebui adoptat scenariul votat pentru play-out: puncte per meci acumulate în play-out. Doar că acest scenariu o face campioană pe U Craiova, în faţa lui CFR Cluj, care a primit deja titlul, în urma victoriei cu 3-1 pe "Ion Oblemenco". În plus, LPF a transmis deja către UEFA lista cu reprezentanta din Champions League şi cu reprezentantele din Europa League. 

Clasament puncte per meci play-off: 1. Craiova - 2.33, CFR Cluj - 2.30, 3. Astra - 1.50, 4. FCSB - 1.00, 5. FC Botoşani - 0.90, 6. Gaz Metan - 0.30. 

În aceste condiţii, scenariul adoptat în play-out-ul Ligii 1 în privinţa stabilirii clasamentului final nu va mai fi validat. 

În Comitetul de Urgenţă de joi dimineaţă, Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu vor alege dintre alte două variante: clasament în funcţie de media puncte-meciuri din tot sezonul (cel regular, înainte de înjumătăţire + play off/play out) şi clasamentul din sezonul regular, mai informează sursa citată. 

Dinamo scapă de retrogradare în scenariul votat de 6 cluburi din Liga 1

Marţi, şase cluburi au votat pentru clasament final în urma punctelor per meci acumulate din sezonul regular şi play-out, dar propunerea a picat în detrimentul scenariului care nu poate fi validat. 

Clasament play-out puncte per meci acumulate în sezonul regulat şi play-out: 

1 Viitorul - 1.57, 2. Sepsi - 1.28, 3. Hermannstadt - 1.23, 4. Dinamo - 1.20, 5-6. Poli Iaşi - 1.025/Voluntari - 1.025, 7. Clinceni 0.97, Chindia - 0.92. 

 

 

Afla mai multe despre: dinamou craiovaclasamentretrogradare liga 1 

viewscnt
Articole similare