Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Tatăl lui Novak Djokovic anunţă că liderul ATP a fost arestat. Ce s-a întâmplat la procesul câştigat de sârb | VIDEO

Lovitură de teatru! Tatăl lui Novak Djokovic anunţă că liderul ATP a fost arestat. Ce s-a întâmplat la procesul câştigat de sârb | VIDEO

Tenis

Comentarii

Instanţa a revocat anularea de către autorităţile australiene a vizei acordate lui Djokovici. Sârbul a câştigat apelul şi poate rămâne în ţară. Procesul jucătorului e transmis în direct.

Djokovic a primit permisiunea de a părăsi hotelul şi a ieşit învingător. Tatăl său anunţă că a fost arestat

UPDATE | Luni 10:20 Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan Djokovic, a anunţat, pentru The Pavlovic Today, că fiul său a fost arestat, după decizia judecătorului care i-a dat câştig de cauză liderului ATP. Djokovic senior susţine că avocaţii se gândesc la un contraatac şi că jucătorul ar putea fi alungat din Australia. 

UPDATE | Luni, 10:00 Răsturnare de situaţie! Ce a spus Djokovic când a fost întrebat dacă e vaccinat. Jucătorul i-a recunoscut unui vameş, în premieră

UPDATE | Luni, 09:30 Guvernul australian contraatacă după ce Novak Djokovic a ieşit câştigător! Cum vor să-l încurce pe sârb.

UPDATE | Luni, 08:50 Instanţa a revocat anularea de către autorităţile australiene a vizei acordate lui Djokovici. Sârbul a câştigat apelul şi poate rămâne în ţară

Instanţa a revocat, luni, anularea vizei de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a tenismenului sârb Novak Djokovici, informează The Age.

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.


Un ordin judecătoresc care a fost dat duminică arată că Guvernul trebuie să ia "toate măsurile şi să facă tot ce este necesar” pentru a-l aduce pe Djokovic într-un "sediu" specificat de avocaţii săi, conform News.ro

Djokovic va fi readus la Hotel Park la încheierea audierilor.

Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne, iar o decizie este aşteptată în cursul zilei sau cel mai târziu marţi.

Audierea în cazul apelului formulat de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră, însă, din cauza unor probleme tehnice, nu poate fi transmisă live de tribunal. Numărul 1 mondial urmează să afle dacă poate rămâne în Australia sau revine în Europa. Audierea ar fi trebuit să înceapă la ora 01.00, ora României.. Un purtător de cuvânt al tribunalului a anunţat după jumătate de oră că audierea a început.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de "o lipsă totală de probe" atunci când li s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei.

Woods a spus că descrierea că "toate şi numai” dovezile anterioare expuse  au stat la baza deciziei înseamnă că orice problemă din probele anterioare poate invalida decizia finală.

Wood spune că, în conformitate cu cerinţele privind cererea de viză, Djokovic a făcut o declaraţie de scutire medicală de la vaccinare, aşa cum i se cerea şi nu era obligat să furnizeze dovezile pentru acea scutire medicală. El a spus că este evident fals să se sugereze că sunt necesare dovezi medicale.

Dar el a menţionat că Djokovic a furnizat în cele din urmă acele dovezi.

Avocaţii liderului mondial mai susţin că Djokovic nu a fost informat din timp că viza îi este anulată şi că, în conformitate cu legea migraţiei, ar fi trebuit să ştie acest lucru, pentru a se putea apăra.

Nicholas Wood spune că dovezile medicale pentru scutirea lui Novak Djokovic au fost trimise înainte de a zbura în Australia pentru Australian Open.

El spune că "în mod evident nu este cazul” că a încălcat regulile de biosecuritate şi "orice concluzie contrară este eronată".

"Domnul Djokovic a furnizat dovezi, atât înainte de îmbarcare, cât şi după sosirea la Tullamarine”, a spus el.

"La 4 dimineaţa, i s-a cerut să-şi închidă telefonul, ceea ce a făcut, a spus el. O mare parte a nopţii, între miezul nopţii şi 7.42 a.m. - când viza i-a fost efectiv anulată - nu a putut comunica. Apoi i-a exprimat delegatului acest lucru: " Dacă mi-aţi putea acorda suficient timp atunci când cei de la Tennis Australia şi agentul meu se vor trezi, voi putea comunica cu ei prin telefon, ceea ce ne-ar permite să vă oferim tot ce doriţi", se arată în pledoaria avocaţilor.

Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocaţii lui Djokovic şi a spus că sârbul a primit scutire medicală de la două entităţi medicale diferite din Australia.

"Ce putea să facă mai mult acest om ?", a spus Kelly. '

Avocatul Guvernului australian, Christopher Tran, a afirmat că vameşii nu au avut nicio intenţie să pună presiune pe Djokovic, însă judecătorul Kelly a afirmat că dovezile sugerează că liderul ATP s-ar fi putut simţi sub presiune.

Prima partie a audierilor s-a încheiat şi va continua peste o oră şi 15 minute, în jurul orei 06.15 (ora României), cu pledoaria acuzării.

Ştirea iniţială

Audierea de la un tribunal din Melbourne trebuia să fie publică şi este condusă de judecătorul federal Anthony Kelly. Numărul 1 mondial din tenisul masculin nu va fi prezent la audiere.

Avocaţii lui Djokovic, Nick Wood şi Paul Holdenson, şi cel al Guvernului australian, Christopher Tran, au la dispoziţie câte două ore pentru a-şi prezenta argumentele, prin transmisie video.

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audiere, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb "nu este vaccinat” şi au subliniat că niciun moment nu i sa garantat viza de intrare în Australia.

În schimb, avocaţii numărului 1 mondial susţine că acesta a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020). Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.

Djokovic a participat, de asemenea, la mai multe evenimente publice în zilele următoare, fără a purta mască. Persoanele nevaccinate sunt mai predispuse să îi infecteze pe alţii şi, prin urmare, să crească volumul de muncă al sistemelor de sănătate, reamintesc avocaţii guvernului australian.

Lui Djokovic, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină.

El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie.

VIDEO | Procesul lui Novak Djokovic

Afla mai multe despre: novak djokovicproces novak djokovic 

viewscnt
Articole similare