Experiențe împreună.
You are here:

Lovitură de teatru. Un afacerist cu o avere de 650 de milioane de euro ar putea să preia un club din Liga 1: ”Le-a dat jucătorilor diferite prime”

Lovitură de teatru. Un afacerist cu o avere de 650 de milioane de euro ar putea să preia un club din Liga 1: ”Le-a dat jucătorilor diferite prime”galerie foto

Liga 1

Comentarii

Augustin Oancea, unul dintre cei mai discreţi milionari din România, ar putea prelua un club din Liga 1. Ioan Niculae, patronul Astrei, ar vrea fie să-l aducă acţionar, fie să-i cedeze în totalitate clubul. Augustin Oancea deţine compania Tinmar Energy, sponsporul Astrei, evaluată la nu mai puţin de 650 de milioane de euro.

Astra Giurgiu, o echipă chinuită de probleme financiare, ar putea avea un nou patron. ProSport.ro scrie că Ioan Niculae este dispus să-i vândă echipa lui Augustin Oancea, un om de afaceri cu investiţii mai ales în energie.

Un om de afaceri cu o companie evaluată la 650 de milioane de euro ar putea să o preia pe Astra

Augustin Oancea este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din România şi n-a acordat niciodată un interviu. În spatele acestui anonimat a reuşit să transforme o companie de energie, Tinmar Energy, într-o afacere cu cifre extraordinare. În 2007, Tinmar Energy era evaluată la doar 15 milioane de euro. În 2015, valoarea acesteia era de 650 de milioane de euro. Augustin Oancea a reuşit să-şi transforme compania în cel mai mare trader de energie din România şi are contracte cu branduri precum Lukoil, Artic, Carrefour, Tuborg sau Metro.

Tinmar Energy a fost înfiinţată în 2001, dar cifrea de afaceri a crescut constant. Vârgul l-a atins în 2015, când cifra de afaceri a fost de 733 de milioane de euro. În ultimii ani ea a cunoscut o scădere şi în 2018 a fost de aproximativ 420 de milioane de euro. În 2019, cifra de afaceri a fost de aproape 435 de milioane de euro.

Augustin Oancea este deja implicat la Astra, dar ar putea să preia în totalitate clubul

Tinmar Energy este sponsorul Astrei încă din 2014 şi virează anual 700.000 de euro în conturile clubului. Mai mult, Augustin Oancea ar fi plătit jucătorilor mai multe prime de joc: ”Oancea a intrat de multe ori în vestiar şi le-a dat jucătorilor prime după diferite meciuri. A fost o perioadă grea, dar ne-a ajutat. A fost mereu alături de noi”, a declarat o sursă pentru ProSport.

Însă acum Ioan Niculae ar dori să-i cedeze în totalitate clubul. Omul de afaceri i-ar fi transmis lui Petre Buduru să poarte o discuţie cu Augustin Oancea, în care să-i propună fie să cumpere în totalitate clubul Astra, fie să devină acţionar.

Augustin Oancea ar putea fi salvarea Astrei dacă omul de afaceri se preia echipa. Fosta campioană a României are o situaţie financiară dezastruoasă şi figura la 31 decembrie 2019 cu datorii de aproape 17 milioane de euro. În ultimul an fiscal, 2019, a avut pierder de 2,2 milioane de euro.

viewscnt
Articole similare
Suspiciuni de spalare de bani, crima organizata si terorism. De ce nu au mai ajuns banii lui...