Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru! Un avocat controversat a cerut la Oficiul European pentru Mărci şi Desene înregistrarea brandului Steaua

Lovitură de teatru! Un avocat controversat a cerut la Oficiul European pentru Mărci şi Desene înregistrarea brandului Steauagalerie foto

Superliga

Comentarii

În războiul pentru marcă, CSA Steaua are un adversar neaşteptat. Pompiliu Bota, un avocat controversat, a cerut înregistrarea mărcii Steaua la Oficiul European pentru Mărci şi Desene, susţine Gazeta Sporturilor. Cererea a fost înregistrată pe 29 septembrie şi în luna februarie urmează să primească un răspuns.

Surpriză în cazul mărcii Steaua. Pompiliu Bota, un controversat avocat, a depus o cerere la Oficiul European pentru Mărci şi Desene prin care cere dreptul de exclusivitate asupra mărcii Steaua. Solicitatea a fost făcută pe 29 septembrie, a fost deja examinată şi acum se află în faza în care se primesc contestaţiile. Pompiliu Bota va primi un răspuns final în luna februarie. În cazul în care CSA Steaua sau altă insistuţie nu va face contestaţie, avocatul din Bucureşti ar urma să intre în posesia dreputilor asupra mărcii.

Este un caz despre care au atras atenţia şi cei de la steaualibera.com, un site al suporterilor stelişti. La finalul materialului, în zona de comentarii, Pompiliu Bota a postat un mesaj cu contul său de Facebook prin care anunţă ce planuri are cu marca: ”Vreau să o cesionez lui Gigi Becali fără nicio pretenţie”.



Cine este Pompiliu Bota

Este un personaj foarte controversat, care a încercat de-a lungul timpului să speculeze golurile legislative. A fost inginer în primă fază, apoi a urmat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Oradea. Ulterior, din funcţia de avocat, a reuşit să câştige dreptul de a înfiinţa barouri. Şi-a înfiinţat astfel un barou paralel, în care s-au înscris cei refuzaţi de barourile locale. În cele din urmă, în 2012, Judecătoria Deva a dat o sentinţă care-l condamnă la 6 luni de închisoare pentru ”exercitare fără drept a unei profesii”. Adică instanţa nu i-a recunoscut dreptul de a fi avocat.

Pompiliu Bota nu s-a lăsat însă intimidat şi a continuat să speculeze slăbiciunile legislative. În 2015, în mod surprinzător, a înregistrat la OSIM şi la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) marca şi denumirea Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi mărcile barourilor locale. Practic, barourile din România nu mai aveau voie să-şi folosească mărcile şi denumirea fără acordul lui Pompiliu Bota.

Afla mai multe despre: steauacsa steauapompiliu bota 

viewscnt
Articole similare