Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură de teatru. Un fost conducător la FCSB, favorit să devină manager general la o echipă mare din Portugalia

Lovitură de teatru. Un fost conducător la FCSB, favorit să devină manager general la o echipă mare din Portugaliagalerie foto

Campionate

Comentarii

Un fost oficial la FCSB şi Astra este favorit să preia funcţia de manager general la Sporting Braga, echipă care este pe locul trei în Portugalia. Mario Branco este acum director sportiv la PAOK Salonic, dar sunt şanse mari să schimbe locul de muncă.

Mario Branco este unul dintre personajele importante care au trecut prin fotbalul românesc. Fără să fi jucat vreodată fotbal la nivel profesionist, Branco a reuşit să-şi construiască o reţea de cunoştinţe la nivel mondial, care i-a permis să găsească soluţii foarte bune atunci când a venit vorba despre transferuri.

Acum, de cunoştinţele sale ar putea profita Sporting Braga, una dintre echipele importante din Portugalia. Site-ul Abola scrie că Mario Branco este favorit să preia funcţa de manager general al clubului. Pe listă sunt mai mulţi candidaţi, dar Branco este destul de bine văzut în Consiliul de Administraţie al lui Braga. Din postura de manager general, Mario Branco ar primi misiunea de a dezvolta şi mai mult clubul. Mai ales prin descoperirea unor jucători talentaţi, care apoi să fie vânduţi pe sume importante.

Cine este Mario Branco, cel care a lucrat şi pentru FCSB şi Astra

În vârstă de 44 de ani, Mario Branco este în prezent director sportiv la PAOK Salonic, acolo unde a ajuns în vara lui 2018, la sugestia lui Răzvan Lucescu. De altfel, colaborarea cu antrenorul român a fost foarte strânsă. Branco şi-a început cariera de scouter la Pontevedra (Spania) şi a lucrat apoi pentru Wisla Krakow, Zaglebie Lubin, FCSB, Leixoes, Astra, Estoril şi Hajduk Split.



În 2009, a fost timp de şase luni directorul departamentului de scouting de la FCSB şi a colaborat atunci cu Adrian Ilie, care activa în cadrul clubului deţinut de Gigi Becali. Mario Branco a fost cel care i-a adus la FCSB pe Pepe Moreno, Dayro Moreno, Andres Mendoza, Thiago şi Habibou.

Ulterior, Gigi Becali a încetat colaborarea cu Branco şi acesta a trecut la Astra, unde a ocupat funcţia de director general. În ultimii ani, Mario Branco a fost director sportiv la Hajduk Split şi activitatea sa a fost apreciată de cei de la PAOK Salonic, care l-au ofertat în vara lui 2018.

Afla mai multe despre: mario branco 

viewscnt
Articole similare