Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură grea pentru Olanda! Un titular ratează Euro-2020 din cauza Covid-19

 Lovitură grea pentru Olanda! Un titular ratează Euro-2020 din cauza Covid-19

EURO 2020

Comentarii

Jasper Cillessen, portarul titular al echipei naţionale olandeze, nu va participa la Euro-2020, informează lesoir.be.

Jucătorul echipei Valencia a fost testat pozitiv săptămâna trecută cu virsul Sars-CoV-2 şi a intrat în carantină. Frank De Boer, antrenorul echipei naţionale, a estimat că a-l readuce în lot pentru turneul final reprezintă un risc prea mare.

"A fost testat pozitiv la corona. Aşa că a ratat o parte importantă a pregătirii. Nu ştim cât va dura până va reveni în plină formă. Nu vreau să risc. Suntem în ajunul unui campionat european şi vreau certitudini", a declarat selecţionerul olandez.

De Boer urmează să anunţe, marţi, lotul final cu cei 26 de jucători care vor participa la Euro-2020 (11 iunie-11 iulie). Cillessen va fi înlocuit de portarul formaţiei AZ Alkmaar, Marco Bizot. Acesta din urmă se află în prezent în Portugalia, unde participă la un stagiu de pregătire. Ceilalţi portari ai Olandei sunt Tim Krul (Norwich) şi Maarten Stekelenburg (Ajax).

Olanda va juca, miercuri, un meci amical cu Scoţia, în Portugalia. Şi în reprezentativa scoţiană, aflată în cantonament în Spania, a fost înregsitrat, marţi, un caz de infectare cu noul coronavirus, mijlocaşul John Fleck (Sheffield United). Ceilalţi componenţi ai lotului au avut rezulatte negative la testare.

Fleck a fost plasat în izolare, dar selecţionerul Steve Clarke nu renunţă la el, considerând că are timp să se vindece până la startul turneului final.

Scoţia este în Grupa D a Euro-2020, alături de Cehia, Croaţia şi Anglia. Olanda este în Grupa C, cu Austria, Ucraina şi Macedonia de Nord.

sursa foto: marca.com

Afla mai multe despre: jasper cillessen 

viewscnt
Articole similare