Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura incredibilă de 850 de milioane de euro a lui Real Madrid! Florentino Perez scrie ISTORIE

Lovitura incredibilă de 850 de milioane de euro a lui Real Madrid! Florentino Perez scrie ISTORIEgalerie foto

Real Madrid

Comentarii

În cel de-al doilea mandat ca preşedinte al Realului, Florentino Perez a vândut jucători în valoare de 850 de milioane de euro, cifră fără precedent în istoria clubului, scrie presa spaniolă.

Cum să vinzi jucători în valoare de 850 de milioane de euro şi totuşi să câştigi 19 trofee, printre care şi patru UEFA Champions League? Poţi, dacă eşti Florentino Perez! Şi o poţi face, chiar dacă eşti liderul unui club obişnuit să cumpere foarte scump şi să vândă foarte ieftin.

Real Madrid în cel de-al doilea mandat Florentino Perez: încasări impresionante şi trofee pe bandă rulantă

Real Madrid are cifre absolut fabuloase în cel de-al doilea mandat al preşedintelui Florentino Perez. Recent, gruparea blanco a câştigat titlul de campioană a Spaniei, cel de-al treilea de la revenirea lui Florentino Perez pe Estadio Santiago Bernabeu.

Omul de afaceri spaniol a revenit la cârma grupării blanco în 2009 când a dat trei lovituri majore pe piaţa transferurilor: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema şi Ricardo Kaka. Investiţii uriaşe, de aproape 300 de milioane de euro, care au fost rapid contestate de specialişti.

Dar, Florentino Perez nu s-a oprit aici. Cele trei super mutări n-au fost singurele, pentru că Real Madrid a continuat să investească masiv sub comanda lui Florentino Perez, ajungând să plătească 105 milioane de euro pentru Gareth Bale sau 70 de milioane de euro pentru James Rodriguez, două dintre ”perlele„ fotbalului din Europa la acea vreme.

Totuşi, dacă suntem obişnuiţi cu ceea ce înseamnă transferuri galactice pe Santiago Bernabeu, puţină lume ştie că Florentino Perez a reuşit să vândă în cel de-al doilea descălecat al său la Madrid de 850 de milioane de euro!!! Şi, în acelaşi timp, să aducă patru UEFA Champions League la Madrid. Informaţia prezentată de presa spaniolă devine oficială, pentru că în calcul au fost luate cifrele date publicităţii de clubul blanco, la finalul fiecarui an financiar, în cadrul Adunării Generale în care preşedintele clubului răspunde în faţa abonaţilor ”merengue”.

Spaniolii au calculat rapid totul: doar din cele patru Ligi ale Campionilor câştigate în cel de-al doilea mandat Florentino Perez, Madridul a mai încasat 280 de milioane de euro, reprezentând premiile de la UEFA, fără publicitate şi marketing! Mai mult, capitolele premii UEFA si vânzări de jucători, aduc madrilenilor peste 1 miliard de euro la încasări în cel de-al doilea mandat al lui Perez.

Real Madrid este cel mai profitabil club financiar din lume în acest moment, iar un merit fantastic îl are şi Zinedine Zidane, francezul care între 2016 şi 2018 a adus 9 trofee pentru gruparea blanco, adică jumătate din zestrea madrilenilor în cel de-al doilea mandat al lui Florentino. Acum se pregăteşte să câştige un nou titlu în Spania, al doilea din cariera sa de antrenor.

Tunurile date de Florentino Perez şi la care nu se aştepta nimeni

Achraf Hakimi a fost vândut recent pentru 45 de milioane de euro. Marcos Llorente a adus alte 30 de milioane de euro în conturile clubului. Raul de Tomas a produs alte 20 de milioane de euro pentru Real Madrid. Alvaro Morata a fost vândut pentru 66 de milioane de euro, în timp ce Omar Mascarell sau Diego Llorente au adus şi ei 20 de milioane de euro madrilenilor. Jese intră şi el pe listă cu 25 de milioane de euro aduse clubului.

Total? 206 milioane de euro încasate de Real Madrid din jucători crescuţi în Academia Clubului, care nu au costat-o niciun ban. Şi spaniolii s-au oprit cu calculele doar până în sezonul 2016-2017.

O demonstraţie de forţă a ceea ce înseamnă să creşti bine jucători, pentru alţii. Şi să obţii un super profit. Perez are grijă însă să fie acoperit mereu. S-a întâmplat în cazul Morata şi se va întâmpla din nou, în cazul Hakimi, cedat la Inter pentru 45 de milioane, cu menţiunea că Real Madrid îl poate "repatria" în primii doi ani de contract dacă oficialii blanco doresc acest lucru.

Top 5 vânzări de jucători în mandatul II al lui Florentino Perez:

1. Cristiano Ronaldo la Juventus - 105 milioane euro
2. Angel di Maria la Manchester United -75 milioane euro
3. Alvaro Morata la Chelsea - 66 milioane euro
4. Mesut Ozil la Arsenal - 49 milioane euro
5. Achraf Hakimi la Inter - 45 milioane euro

 Galerie foto

Afla mai multe despre: florentino perez 

viewscnt
Articole similare