Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura lui Gigi Becali! Portughezul a refuzat un club de tradiţie din Anglia şi a semnat cu FCSB

Lovitura lui Gigi Becali! Portughezul a refuzat un club de tradiţie din Anglia şi a semnat cu FCSB

FCSB

Comentarii

Într-un interviu acordat în exclusivitate lui Alexandru Săbău, la Top Interviuri, Geraldo Alves (39 de ani) a povestit că înainte să accepte să joace la FCSB, club cu care a semnat în 2010, a avut ofertă de la Leeds United, echipă nou promovată recent în Premier League. Fundaşul a explicat şi motivul pentru care a ales România şi FCSB în detrimentul posibilităţii de juca în Anglia.

Piţurcă şi Becali au câştigat lupta cu Leeds United şi l-au transferat pe Geraldo Alves la FCSB!

În 2010, din postura de jucător liber de contract, Geraldo Alves a semnat cu FCSB şi a jucat la clubul lui Gigi Becali timp de doi ani, timp în care a jucat în grupele Europa League şi a câştigat o Cupă a României. În doi ani petrecuţi la FCSB, Geraldo a 73 de meciuri în toate competiţiile, a marcat de trei ori şi a livrat trei pase decisive.

În discuţia de la Top Interviuri, Geraldo Alves a spus că Victor Piţurcă şi Eugen Neagoe au avut un rol decisiv în transferul său la FCSB. Fundaşul portughez n-a vrut să meargă la Leeds, pentru că englezii treceau printr-o perioadă grea din punct de vedere sportiv şi financiar.

"Domnul Piţurcă, domnul Neagoe, care era secundul lui, au vorbit cu mine şi mi-au spus să vin aici. Eu aveam ofertă de la Leeds şi de aici (n.r. - de la FCSB), dar treceau (n.r. - Leeds) printr-o perioadă foarte grea şi cu banii, şi cu condiţiile, şi nu luptau la campionat. Şi eu eram obişnuit la greci să te lupţi la campionat, asta m-a ambiţionat să vin în România", a spus Geraldo Alves, la Top Interviuri de la Telekom Sport. 

La FCSB, Geraldo Alves a câştigat un trofeu, Cupa României, în 2011, după o finală câştigată contra lui Dinamo.

Geraldo Alves a jucat la trei echipe în România

După doi ani petrecuţi la FCSB, Geraldo Alves a plecat, dar a rămas tot în Liga 1. Portughezul crescut la Benfica a semnat cu Petrolul, în vara lui 2012, şi a jucat pentru formaţia de pe Ilie Oană până în 2015. În tot acest timp, Geraldo a câştigat Cupa României cu petroliştii, în 2013. Următoarea aventură a lui Geraldo în România a fost la Astra. La Giurgiu, portughezul a jucat din 2015 până în 2017 şi a câştigat un titlu de campion, dar şi în grupele şi primăvara Europa League.

Varzim, Benfica, Biera Mar, Gil Vicente, Pacos Ferreira, AEK Ateana, FCSB, Petrolul şi Astra sunt toate echipele din CV-ul lui Geraldo Alves, care s-a retras din activitate în vara lui 2017.

3 - trei trofee a câştigat Geraldo Alves cu echipele din România
4 - patru selecţii a strâns fundaşul la naţionala U21 a Portugaliei

Afla mai multe despre: geraldo alvesgeraldo alves fcsbgeraldo alves transfer fcsbgeraldo alves oferta fcsbgeraldo alves gigi becali 

viewscnt
Articole similare