Experiențe împreună.
You are here:

Lovitură MEMORABILĂ dată de Sebastian Colţescu. Mişcarea genială a arbitrului în lupta cu UEFA şi Istanbul BB din cazul de rasism

Lovitură MEMORABILĂ dată de Sebastian Colţescu. Mişcarea genială a arbitrului în lupta cu UEFA şi Istanbul BB din cazul de rasism

Fotbal intern

Comentarii

În această săptămână, UEFA va lua decizia finală în privinţa scandalului de rasism în care Sebastian Colţescu a fost considerat drept actorul principal.

Deşi au trecut aproape două luni de la meciul din Liga Campionilor dintre PSG şi Istanbul BB, din Liga Campionilor, UEFA n-a luat momentan nicio decizie în privinţa scandalului de rasism în care a fost implicată brigada românească delegată la partida respectivă.

Comentăm împreună derby-ul zilei dintre FC Argeş şi FCSB

Audiat săptămâna trecută de oficialii forului continental, Sebastian Colţescu aşteaptă acum decizia luată de UEFA. Însă arbitrul român nu stă degeaba şi îşi pregăteşte cum se poate mai bine apărarea în cazul în care a fost acuzat de rasism de oficialii lui Istanbul BB.

Conform playsport.ro, avocatul lui Sebastian Colţescu este Josep Vandellos, unul dintre cele mai apreciate nume din domeniu. Cu procese câştigate în repetate rânduri la TAS când a reprezentat jucători, antrenori şi cluburi importante din fotbalul european, Josep Vandellos este unul dintre marii susţinători ai arbitrului român.

Sursa citată mai notează că, la indicaţiile avocatului, Colţescu le-a explicat interlocutorilor de la UEFA că nu a intenţionat să facă o remarcă rasistă prin folosirea cuvântului "negru" şi că, de fapt, primul care a folosit cuvântul intens controversat a fost asistentul Octavian Şovre. În plus, toţi arbitrii români implicaţi în scandalul de la Paris, de la începutul lunii decembrie, pot scăpa fără probleme datorită sistemului de comunicare pe care l-au folosit şi care a înregistrat toate discuţiile dintre cei prezenţi în brigadă.

Sebastian Colţescu, scandal de rasism la PSG - Istanbul BB

Meciul PSG-Istanbul BB, din 8 decembrie, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: "Nu spui niciodată <omul ăsta alb>, spui <omul ăsta>. Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele <omul ăsta negru>?".

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG s-a impus cu 5-1.

viewscnt
Articole similare
"Cat beam eu 2 shoturi, Gabi Tamas bea 10. Un mare profesionist". Fotbalistul, aproape...