Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitură primită de România. Emeric Ienei a devenit consilierul lui Viktor Orban, premierul Ungariei: ”Nu am putut să-l refuz”

Lovitură primită de România. Emeric Ienei a devenit consilierul lui Viktor Orban, premierul Ungariei: ”Nu am putut să-l refuz”

Diverse

Comentarii

În vârstă de 81 de ani, Emeric Ienei a devenit consilierul lui Viktor Orban, premierul Ungariei. Fostul mare antrenor spune că premierul Ungariei vrea să construiască o academie de fotbal în Bihor, după modelul Sepsi şi Csikszereda.

Emeric Ienei şi-a asumat un nou rol în fotbal, în ciuda vârstei. Legendarul antrenor român de etnie maghiară a acceptat propunerea lui Viktor Orban de a-i deveni consilier pe probleme de sport. Ienei spune că se cunoaşte de multă vreme cu premierul Ungariei şi n-a putut să-l refuze:

”Aşa este. Sunt consilierul domnului Orban! Eu îl cunosc de foarte multă vreme şi, fiind implicat şi pasionat de fotbal, n-am putut să-l refuz. Am fost o singură dată la dânsul în Ungaria, unde am avut o întâlnire, dar de atunci nu am mai mers acolo pentru că mi-e greu cu drumurile. Vorbim destul de des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simplă. Ne ştim de multă vreme! Când am mers la dânsul la birou, în Budapesta, chiar mai veniseră nişte turci ca să vorbească despre fotbal şi sport”, a declarat Ienei pentru gsp.ro.

Din cauza vârstei, Emeric Ienei nu se poate deplasa prea des în Ungaria, dar spune că vorbeşte des cu Orban la telefon. Planul premierului Ungariei este să construiască o academie de fotbal în Bihor, judeţ în care trăiesc 138.000 de maghiari, adică aproximativ o treime din populaţia totală.



”Îl ajut cu tot felul de informaţii legate de fotbalul din Oradea, din judeţ de aici, de la noi. În ultimele discuţii pe care le-am avut la telefon, am încercat să găsim un loc şi o echipă de aici, din judeţ, unde să facă o Academie de fotbal. După modelul de la Sepsi şi Csikszereda. Am avut deja primele discuţii cu dânsul, dar şi cu cei din oraş. Trebuie să fie implicaţi mai mulţi factori, să găsim şi foşti fotbalişti care vor să fie parte din acest proiect. Eu am fost cooptat deja în echipa asta şi încerc să ajut cu cele mai bune sfaturi şi informaţii pe care le am. Vorbesc cu domnul Orban şi cu cei implicaţi şi sper să facem treabă bună”, a mai spus Ienei.

Afla mai multe despre: emeric ieneiviktor orban 

viewscnt
Articole similare