Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LPF a reacţionat după ce Dan Petrescu a solicitat schimbarea regulamentului. ”Cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului!”

LPF a reacţionat după ce Dan Petrescu a solicitat schimbarea regulamentului. ”Cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului!”

Superliga

Comentarii

LPF a reacţionat după ce Dan Petrescu a solicitat ca regulamentul să fie schimbat.

Dan Petrescu îşi doreşte ca toate echipele din Liga 1 să poată înregistra mai mulţi jucători, deoarece programul este foarte încărcat. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a vorbit despre solicitarea antrenorului de la CFR. El susţine că o schimbare este greu de făcut în timpul campionatului şi că, cel mai probabil, o schimbare ar putea să fie făcută la finalul sezonului. 

”Cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului!”

”Au mai fost nişte discuţii legate de subiectul acesta. Au fost făcute demersuri şi către Federaţie, dar s-a stabilit că astfel de reguli e greu să le schimbi în timpul campionatului şi e normal să se schimbe între două campionate naţionale.

Cam asta a fost opinia la momentul respectiv, dar ştim poziţia celor de la CFR şi o analizăm în continuare. Dar, repet, cred că e greu de schimbat această regulă în timpul campionatului. Dar această regulă a fost instituită tocmai pentru a proteja cluburile de eventuale cheltuieli.

Şi pentru a încerca să te asiguri că au un echilibru şi gestionează foarte bine partea asta de transferuri. Adică, în momentul în care ai un număr limitat de jucători, se presupune că ar trebui să fii mai atent cu privire la achiziţiile pe care le faci.

Plus, să nu te trezeşti că ai în echipă 30-35 de jucători, ceea ce-ţi creşte foarte mult bugetul de salarii şi te aduce mai aproape de riscuri pe care nu şi le doreşte nimeni. Aceasta a fost raţiunea din spatele regulii respective. Iar raţiunea există în continuare, adică aceste argumente, după noi, stau în picioare. Dar e clar că e o perioadă mai dificilă pentru toată lumea şi trebuie să cântărim în continuare.

Ei, dacă îşi doresc o modificare, pot încerca din nou să facă o solicitare către Ligă, către Federaţie, şi eu cred că Federaţia va avea în vedere solicitarea lor şi o va analiza Comitetul Executiv.

Dar, repet, cred că e greu să schimbi regulile în timpul jocului, apoi trebuie să te uiţi la partea asta financiară, care, pentru noi, contează foarte mult. Mai ales că vedeţi că sunt mai multe cluburi care au ajuns să aibă probleme financiare”, a spus Justin Ştefan, potrivit Fanatik.

Dan Petrescu vrea că regulamentul să le permită cluburilor să aibă mai mulţi jucători pe "lista A".

”Noi avem jucători, dar nu putem să-i folosim. Mi se pare incredibil că avem pandemie, dar nu putem să folosim câţi jucători vrem. Lăsaţi-ne să avem mai mulţi jucători în lot. Nu cerem un avantaj pentru CFR, cerem ca toate echipele să aibă câţi jucători vor în lot. Noi îi plătim pe Tahiri, Butean, Hoban, dar eu numai îi antrenez.

O să vină şi Omicron, o să se amâne iar meciuri în România. Dacă ai 40 de jucători, hai să-i folosim, ca să nu se mai amâne meciuri şi să sufere televiziunile şi spectatorii. Cred că nu ştim că e pandemie în România. Am cerut cinci schimbări, zece jucători pe bancă, avem nevoie, că sunt jucătorii obosiţi. În ianuarie o să fie multe probleme cu COVID în România, o să vedeţi.

Jucătorii sunt foarte obosiţi, dar moralul este bun, după atâtea victorii la rând. Suntem singura echipă din România care joacă la trei zile, n-am înţeles motivul. Chiar dacă cei care trebuie să organizeze meciul mi-au răspuns că nu ştiu ce au făcut ei... dar realitatea este asta, pe care o spune Dan Petrescu. Singura echipă care joacă la două zile şi jumătate este CFR. Toate echipele au avut patru zile, e un lucru pe care n-o să-l înţeleg, orice mi-ar spune ei. Nu e normal.

Sunt conştient că jucătorii sunt obosiţi, dar trebuie să facă un efort maxim în meciul ăsta şi să scoatem un rezultat pozitiv, ar fi un an fantastic pentru ei. În fotbal, ultima impresie contează. Echipa din Piteşti e pe locul trei la un clasament în deplasare, sunt mult mai buni în deplasare decât acasă. E o echipă pragmatică, sunt pregătiţi, sunt odihniţi”, a spus ”Bursucul”.

Afla mai multe despre: liga 1-lpf-dan petrescu 

viewscnt
Articole similare