Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LPF vrea meciuri cu spectatori în Liga I. Cererea trimisă către MTS: "Totul se redeschide în România, dar stadioanele rămân închise"

LPF vrea meciuri cu spectatori în Liga I. Cererea trimisă către MTS: "Totul se redeschide în România, dar stadioanele rămân închise"

Fotbal

Comentarii

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat că a solicitat din nou Ministerului Tineretului şi Sportului redeschiderea stadioanelor pentru suporteri.

"Am făcut o comparaţie cu pârtiile de schi, am fost în Poiana Braşov, am, văzut că se schiază în linişte acolo, e aglomeraţie, am văzut îmbulzeli la telescaune. Acele pârtii de schi sunt active şi atunci nu înţeleg de ce pe alea le ţinem deschise şi stadioanele... Atenţie! Acolo nu e controlat, în sensul că nu poţi să vezi ce face fiecare, pe când într-un stadion... Lucrurile pot fi controlate mult mai bine. Şi nu înţeleg de ce stadiaoenle le ţinem închise sau măcar hai să ne întâlnim şi să facem un plan. Pentru că incertitudinea asta nu face bine nimănui.

Oamenii nu mai au răbdare şi au nevoie de clarificări. Sunt cluburi care au foarte mulţi suporteri. Ai Craiova, ai Dinamo, ai Arad, ai Sepsi, ai FCSB, cluburi din ligile inferioare, Rapid, Steaua Bucureşti. Nimeni nu le spune nimic şi e ca şi cum aceste milioane de suporteri nu ar exista şi nu sunt ai nimănui. Am realizat că nimeni nu i-a preţuit vreodată pe fanii ăştia. În fotbalul românesc asta a fost o problemă.

M-am întâlnit cu două săptămâni în urmă cu cei de la DDB şi mi-au spus că "Legea lui Mitică" trebuie modernizată, adusă la zi. Nu e acceptabil să nu consumi o bere uşoară pe stadioane, pentru că aţi văzut cum e afară. România trebuie să fie ca afară doar când ne convine, când nu ne mai convine, nu mai e regulă. Mulţi sunt în eroarea de a vedea fanii ca pe nişte sălbatici, asta e o prejudecată eroantă.

Deschiderea stadioanelor ar reprezenta şi un exerciţiu pentru Euro 2021. Dacă deschidem stadioanele din timp, vom avea o experienţă în ceea ce priveşte organizarea meciurilor şi nu ne vom trezi cu surprize. Acum două zile, chiar am transmis o adresă scrisă Guvernului şi MTS-ului în care am solicitat oficial ce vă spun acum, redeschiderea stadioabnelor la Liga 1, la capacitatea de 30 la sută. Nu e vorba de a băga pumnul în gură cuiva, e vorba de a oferi o anumită transparenţă şi o anumită certitudine, o anumită clarificare. Totul se redeschide în România, dar stadioanele rămân închise" , a spus secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, la Look Sport.

Afla mai multe despre: lpf 

viewscnt
Articole similare