Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Luca Reghecampf nu a scăpat de probleme, în urma declaraţiilor antisemite lansate pe reţelele de socializare

Luca Reghecampf nu a scăpat de probleme, în urma declaraţiilor antisemite lansate pe reţelele de socializare

Diverse

Comentarii

Fiul cel mare al antrenorului Laurenţiu Reghecampf (47 de ani), Luca, nu a scăpat de probleme, în urma declaraţiilor antisemite lansate pe reţelele de socializare, în urmă cu câteva luni.

Luca Reghecampf va fi citat!

Potrivit algemeiner.com, fiul cel mare al lui Laurenţiu Reghecampf, Luca, ar fi postat pe reţele sociale un mesaj prin care transmitea că Israelul ”merită distrus într-o cameră de gazare”, cu trimitere clară către perioada Holocaustului.

Ca răspuns pentru un utilizator de Instagram, Luca a scris: `Singurul lucru pe care Israelul îl merită este să fie pus într-o cameră şi să fie dat drumul la duş`.  Acesta a adăugat şi o faţă zâmbitoare la finalul comentariului”, anunţă sursa citată.

Luca şi-a şters la scurt timp contul de Instagram, dar nu înainte ca StopAntisemitism, un grup de supraveghere din Statele Unite ale Americii, care luptă împotriva antisemitismului, să facă o captură de ecran şi să o distribuie pe reţele sociale.

Potrivit surselor Orange Sport, imediat după ce au fost realizate declaraţiile, a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Procedura a fost una greoaie, însă, într-un final, i s-a dat de urmă lui Luca Reghecampf, iar acesta urmează a fi citat de către CNCD pentru a-şi explica declaraţiile.

Rămâne de văzut dacă va alege să-şi expună gândurile în faţa CNCD sau va prefera să refuze orice dialog. Dacă va refuza, nu va scăpa oricum de analiza Colegiului Director şi, implicit, de sancţiune.

Dacă persoana reclamată alege să nu comunice cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, sa nu se prezinte la şedinţa de audiere, să nu transmită un punct de vedere în care să prezinte elemente de circumstanţiere ale propriilor fapt, nici personal şi nici prin reprezentant convenţional, acest fapt nu influenţează, sub niciun aspect, procedura aflată în derulare.

După audieri, urmează dezbaterile asupra cauzei în cadrul Colegiului Director al CNCD, unde se va decide dacă faptele reprezintă discriminare şi vom decide asupra sancţiunii aplicabile.

Evident că transmiterea unui punct de vedere de către partea reclamată este foarte importantă, atât pentru calificarea faptei, cât şi pentru stabilirea sancţiunii şi a cuantumului acesteia", transmitea secretarul de stat Cristian Jura, în luna august.

Ce riscă Luca Reghecampf

Cristian Jura, secretarul de stat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a declarat că Luca Reghecampf riscă o amendă de 100.000 de lei.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 31/2002, poate fi pasibil şi de închisoare, dacă organele în drept se vor autosesiza.

Iată ce spune Ordonanţa de urgenţă nr 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii:

Art. 3. -
(1) Constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi aderarea la o organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum şi sprijinirea sub orice formă a unei organizaţii având acest caracter.

(3) Tentativa se pedepseşte.

Art. 4. -
(1) Răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.

(3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

Art. 5. -
Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unei infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 6. -
Contestarea sau negarea în public a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 7. -În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 3-6 urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.

Art. 8. -
(1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 25.000.000 lei la 250.000.000 lei:

a) răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri de către o persoană juridică;

b) utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe de către o persoană juridică;

c) promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public, de către o persoană juridică.

(2) Nu constituie contravenţie fapta prevăzută la alin. (1) lit. a) sau b), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

(3) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul împuternicit în acest scop de către ministrul culturii şi cultelor, precum şi de către personalul special abilitat din cadrul Ministerului de Interne.

(4) Dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sunt aplicabile, cu excepţia art. 28 şi 29.

Afla mai multe despre: luca reghecampflaurentiu reghecampfisraelcncd 

viewscnt
Articole similare