Experiențe împreună.
You are here:

Lucescu, plin de regrete înainte de România - Turcia: "Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe teren"

Lucescu, plin de regrete înainte de România - Turcia: "Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe teren"
Comentarii

Mircea Lucescu a început să vorbească în limba franceză la conferinţa de presă de înaintea amicalului România - Turcia. În semn de respect, ”Il Luce” i-a lăsat pe jurnaliştii turci să-i pună primele întrebări, apoi a început să vorbească în limba maternă, împreună cu ziariştii români.

La un post TV din Turcia s-a pus problema numărului de jucători străini din campionaul intern al Turciei. ”La 40 de televiziuni, în 50 de ziare se vorbeşte despre această problemă. Vârsta medie a jucătorilor participanţi în campionatul Turciei este de 29-30 de ani... Problema este cu cine pot alcătui o echipă competitivă. Jucătorii turci de 21 de ani au evoluţii mai slabe decât cei străini, cu o mai mare experienţă. Nu mai stau să discut că ei vor polemici”, şi-a înehiat Lucescu discuţia cu turcii.

Apoi, Lucescu a discutat cu jurnaliştii români: ”E un meci amical, un meci de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc. Am luat imediat legătura cu Federaţia. Dacă n-am putut să o conduc de pe margine, măcar să o întâlnesc pe terenul de joc. Este un meci de observare pentru jucătorii noi. Ne întoarcem iar la naţionala României. Eraţi mici când am plecat de la echipa naţională, de la 0-4 cu Austria.

Tricoul cu numărul zece este valabil doar în campionatul Italiei, pentru că acolo toate mingiile treceau prin intermediul unui singur jucător, că a fost Maradona, că a fost Zico. În campionatul Angliei nu e aşa, în campionatul Germaniei nu e aşa. Pentru mine nu există un număr zece! Toţi jucătorii de pe teren sunt numărul zece pe teren. Cine are mingea la picior este numărul zece. Nu judecăm fotbaliştii după meciul de pe tricou.

Nu avem nevoie de victorie, nici eu, nici Contra. Pentru noi este foarte important cum joacă cele două echipe, trebuie să observăm jucătorii. Patronul vestiarul României este Cosmin Contra”, a încheiat Mircea Lucescu.


viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe