Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lucian Sandu, antrenor echipa junioare, după 6 medalii aur la CE: "Este unicat în istoria gimnasticii româneşti!"

Lucian Sandu, antrenor echipa junioare, după 6 medalii aur la CE: "Este unicat în istoria gimnasticii româneşti!"

Sporturi

Comentarii

Lucian Sandu, antrenor al echipei feminine de gimnastică junioare, care se întoarce de la CE de la Mersin cu şase medalii de aur, în toate probele (echipe, individual-compus şi aparate), a declarat, duminică, pentru News.ro, că este o zi incredibilă, că n-au putut plânge cu toţii în spaţiul de competiţie şi o vor face în cameră, dar şi că este o premieră pentru gimnastica românească, faptul că au fost câştigat medalii de aur la toate probele posibile.

A fost o săptămână extraordinar de grea, o perioadă de luni de zile de pregătire foarte grele, cu foarte multe sacrificii. Fetele nu au fost vizitate de părinţi 3 luni de zile, atât de mult ne-am protejat, nu am riscat. Şi care au venit, stăteau la poartă, aduceau ce aveau, lăsau acolo tot şi se priveau de la distanţă, ca la .... nici nu mai zic cuvântul. Am reuşit să insuflăm fetelor încrederea, asta mi se pare cel mai important, am format echipa, le-am dat tot sprijinul nostru, pentru că nu am fost singur. Şi vreau să mai spun ceva important: chiar dacă veneau toate naţiunile cu şanse la medalii, Ana Bărbosu se lupta tot la primul loc în fiecare finală”, a declarat Lucian Sandu pentru News.ro, după ceremoniile de premiere.

El a mai spus că nu au ”putut” plânge în spaţiul de concurs, pentru a se bucura, dar că fetele o vor face în cameră ”cu siguranţă”, şi că este extrem de fericit pentru realizările junioarelor care au stabilit un record pentru România.

La echipe, junioarele nu au mai luat medalie de aur de 28 de ani. Apoi, avem aceste medalii de aur în tot ce s-a concurat, este un record la nivel de junioare şi senioare la un Campionat European pentru România. Nu am plâns cu fetele în spaţiul de concurs, dar sigur o vom face în cameră. Mai avem o oră în care ne întoarcem să asistăm la finala pe aparate a senioarelor. Ne bucurăm enorm pentru această zi, eu încă nu realizez toată bucuria după această perioadă grea şi sper să realizeze toţi cei implicaţi, părinţi, rude, prieteni, federaţia, ministerul, COSR ce mult înseamnă pentru România. Este o zi incredibilă pentru noi şi sper că şi pentru toţi românii de acasă!”, a mai spus Lucian Sandu.

România a fost reprezentată la CE de la Mersin de gimnastele junioare Ana Maria Barbosu, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda si Ana Maria Turcu, toate componente ale Centrului Naţional Olimpic de la Deva şi care au fost şi parte a proiectului ”Ţară, ţară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang şi Octavian Bellu.

Echipa de junioare a României a câştigat ultima medalie de aur la ediţie din 1992, la CE de la Arezzo.

La Campionatul European de la Mersin, Ana Bărbosu a câştigat aurul în toate probele: cu echipa, la individual-compus şi în finalele pe aparate. Andreea Preda a încheiat cu bronz la bârnă şi Maria Ceplinschi cu argint la sol şi tot argint la invididual-compus. Astfel, România se întoarce de la Mersin cu 9 medalii, din care şase de aur.

Tot duminică vor avea loc finalele pe aparate şi la senioare, cu Larisa Iordache pe lista de start la fiecare.

Articol postat de ANDREI BADEA

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare