Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lucruri pe care nu le ştiai despre Martin Odegaard. Norvegianul este foarte aproape de transferul la Arsenal

Lucruri pe care nu le ştiai despre Martin Odegaard. Norvegianul este foarte aproape de transferul la Arsenal

Real Madrid

Comentarii

Martin Odeegard este foarte aproape de a semna cu Arsenal. Cu toate astea, sunt multe lucruri pe care nu le ştiai despre puştiul senzaţie de la Real Madrid.

Lucruri pe care nu le ştiai despre Martin Odegaard

Martin Odeegard are doar 22 de ani şi a trecut deja pe la 5 echipe, în cariera sa de profesionist. Puştiul minune, descoperit cu ajutorul jocului Football Manager, este foarte aproape de a semna cu Arsenal. Transferul către echipa londoneză este doar o chestiune de timp pentru jucătorul lui Real Madrid.

Pe Odegaard îl ştim de la Real Madrid şi mai nou pentru faptul că cel mai probabil va semna cu Arsenal, însă, despre Martin sunt multe lucruri de spus, iar mai jos, vei putea găsi câteva informaţii despre puştiul senzaţie al Norvegiei.

Cine este Martin Odegaard?

De la 15 ani, Odegaard a fost o senzaţie pentru lumea fotbalului. Un jucător care de la o vârstă fragedă, evolua pe teren ca un fotbalist experimentat, foarte matur, care îndrăznea să încerce cele mai interesante execuţii şi driblinguri şi care chiar îi reuşeau. La acea vârstă, Martin urma să fie transferat la unul dintre cele mai bune cluburi din lume şi din istoria fotbalului, Real Madrid şi chiar reuşea la doar 15 ani să se impună la Real B.

Ulterior, pentru a avea parte de mai multe provocări şi experienţe, care să îl ajute în cariera sa de fotbalist, norvegianul a fost împrumutat pe la mai multe echipe, printre care şi Real Sociedad, club unde Martin a făcut senzaţie şi a prezentat evoluţii din ce în ce mai bune.

Datorită formei excelente de la Sociedad, Odegaard a fost rechemat la Real, de către Zinedine Zidane, care i-a promis puştiului că va juca în prima echipă cu o frecvenţă ridicată, lucru care nu s-a întâmplat. Aşa a apărut şi oferta de la Arsenal, care îl cunoaşte bine pe Martin, pentru că îl urmăresc de foarte mult timp şi sunt dispuşi ca transferul să se realizeze, mai ales pentru că sunt în căutarea unui înlocuitor perfect al lui Ozil, iar Odegaard pare că se potriveşte perfect în planurile lui Arteta.

A ajuns la Real alături de tatăl său

Tatăl lui Martin, Hans Erik Odeegard, a fost şi el un fotbalist decent care a jucat ca mijlocaş la Stromsgodset (n.r. echipă norvegiană), Hans Erik este cel care l-a ajutat şi l-a îndrumat pe fiul său, să urmeze o carieră de fotbalist şi unul dintre secretele pe care Martin le-a primit de la tatăl său a fost acela de a se antrena 20 de ore pe săptămână.

Din fericire, toată munca şi dedicaţia nu au fost în zadar şi aşa a ajuns Odegaard alături de tatăl său la Real Madrid. Hans Eirk a ocupat şi el un post de antrenor la U23 şi se zvoneşte că în acea perioadă ar fi câştigat mai mulţi bani decât Zizou, care antrena echipa a doua a "Galacticilor".

Debutul la echipa naţională

Martin Odegaard este cel mai tânăr debutant din istorie, al unei echipe naţionale de seniori. Fotbalistul Realului a jucat primul meci pentru echipa mare a Norvegiei la vârsta de 15 ani.

Norvegianul a debutat la 15 ani şi 250 de zile într-un meci împotriva Emiratei Arabe Unite, partidă în care a jucat toate cele 90 de minute, iar la 15 ani şi 300 de zile, acesta a devenit cel mai tânăr fotbalist care a jucat vreodată la un Campionat European.

Odeegard este fanul altei echipe din Premier League

Foarte aproape de a semna cu Arsenal, dar este fanul altei echipe din Premier League. Se pare că Odegaard este fanul celor de la Liverpool şi a declarat asta în 2014 pentru Bild: "Liverpool a fost mereu clubul visurilor mele" 

Pe vremea când toate echipele de pe planetă şi-l doreau pe Odeegard, acesta a fost invitat de câteva cluburi de top, pentru a se antrena alături de acestea, în eventualitatea în care echipele respective ar fi putut pune mâna pe semnătura puştiului minune.

Odegaard s-a antrenat cu Liverpool, care era condusă de Brendan Rodgers la acea vreme, s-a mai antrenat cu Manchester United şi cu Bayern Munchen.

'Noul Messi' foarte apreciat în lumea fotbalului

În momentul în care Martin Odegaard a fost descoperit, lumea fotbalului şi-a îndreptat toată atenţia asupra norvegianului. Cei mai mulţi găseau asemănarea între el şi Leo Messi, deoarece avea un stil similar cu cel al argentinianului. Odeegard este rapid cu mingea la picior, este stângaci, driblează foarte bine, are centrul de greutate la fel de jos ca al lui Messi şi multe, multe alte asemănări care se tot regăseau şi se regăsesc între cei doi.

Cu toate acestea, Real Madrid nu l-a ţinut la echipa mare şi i-a dat drumul pe la alte echipe pentru a experimenta fotbalul la mai multe nivele şi pentru a-şi dezvolta talentul fotbalistic.

Chiar dacă nu a impresionat foarte mult la Heerenveen şi Vitesse, norvegianul a fost o revelaţie în momentul în care s-a întors în La Liga. La Real Sociedad, Marin Odegaard a început să-şi arate adevărata valoare şi a avut numeroase prestaţii formidabile în primul şi probabil umtimul sezon alături de gruparea alb-albastră. 'Noul Messi' a reuşit să marcheze 7 goluri şi 9 assist-uri în sezonul 2019/2020 şi se pare că cei din conducerea celor de la Real Sociedad împreună cu fanii, doreau să îl mai ţină încă o perioadă la club, lucru care ar fi fost bun pentru norvegian.

Martin Odegaard este doar un norvegian, care la 22 de ani îşi trăieşte visul de a juca fotbal la cel mai înalt nivel şi este râvnit de cele mai bune echipe din lume. Cota sa pe piaţa transferurilor este de 40 milioane de euro, potrivit celor de la transfermarkt.

Afla mai multe despre: martin odegaard 

viewscnt
Articole similare