Experiențe împreună.
You are here:

Ludovic Orban a vizitat stadioanele care se construiesc pentru Euro 2020. Concluzia premierului: "În patru ani, nu s-a făcut nimic"

Ludovic Orban a vizitat stadioanele care se construiesc pentru Euro 2020. Concluzia premierului: "În patru ani, nu s-a făcut nimic"

Fotbal intern

Comentarii

Ludovic Orban a vizitat stadioanele care se construiesc pentru Euro 2020, premierul declarând că, la arena din Bulevardul Ghencea, în patru ani, nu s-a făcut nimic. Reprezentantul constructorului a anunţat că stadionul Steaua va fi gata pentru Euro în proporţie de 95 la sută.

"Scopul prezenţei mele este să mă asigur că vor fi finalizate lucrările pentru care ne-am angajat. În 2014, ne-am angajat să îndeplinim un set de condiţii, practic 4 ani de zile nu s-a făcut nimic, deşi toată lumea ştia că aveam angajamente. Mai avem angajamente faţă de finalizarea aeroportului Băneasa, calea ferată, care se confruntă cu un anumit blocaj ca urmare a acţiunii în instanţă a două persoane. Sperăm să deblocăm situaţia, chiar am discutat cu ministrul Transporturilor şi i-am spus să se implice în rezolvarea de situaţii. Noi trebuie să ne asigurăm că toate lucrările demarate se vor desfăşura în conformitate cu programul de lucru şi cel puţin lucrările care pot fi finalizate, vor fi finalizate", a declarat Orban la stadionul Steaua.

Consilierul premierului pentru CE, fostul internaţional Gheorghe Popescu, a declarat că terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea Euro 2020 şi nici terminarea căii ferate Otopeni-Gara de Nord.

"Ar fi bine să fie terminate cele trei stadioane, cel puţin stadionul Ghencea, pentru că este introdus în bazele de antrenament. Ne bazăm sută la sută pe stadionul Steaua, dar important e că UEFA nu se uită cu ochi critici la stadioane, ci la cele 12 garanţii guvernamentale, iar acestea sunt realizate în mare proporţie", a spus Popescu

"În proporţie de 65 la sută este gata stadionul, la 95 la sută vom fi la sfârşitul lunii mai, adică pregătit pentru antrenamente la Euro 2020. Acest stadion va fi gata, aşa cum s-a promis", a spus Cristian Erbaşu, reprezentantul constructorului

Premierul Orban a vizitat luni stadiul lucrărilor la trei dintre stadioanele care vor fi realizate în vederea organizării, în România, a unor meciuri de la Euro 2020: Steaua, Giuleşti “Valentin Stănescu” şi Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf”.

Cele trei stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

viewscnt
Articole similare