Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lui Costel Gâlcă îi merge de minune în Danemarca! Vejle e lider în liga a doua şi considerată marea favorită la promovare

Lui Costel Gâlcă îi merge de minune în Danemarca! Vejle e lider în liga a doua şi considerată marea favorită la promovare
Comentarii

Costel Gâlcă a retrogradat cu Vejle din prima ligă daneză, dar pare la un pas de revenirea pe prima scenă a fotbalului danez.

Costel Gâlcă nu a putut s-o salveze pe Vejle de la retrogradare în primul sezon. A rămas la echipă şi pare la un pas de revenirea pe prima scenă a fotbalului din Danemarca.

Echipa sa a pierdut doar două meciuri din primele 18 jucate în actuala stagiune a ligii secunde daneze. Vejle este lider cu 38 de puncte, trei mai multe decât locul doi, Fredericia.

Costel Gâlcă o poate promova pe Vejle în prima ligă

Fondat în urmă cu 128 de ani, Veije Boldklub joacă pe un stadion de 10.418 locuri. "De Rode" a fuzionat în 2011 cu cei de la Kolding, dar doi ani mai târziu a revenit la vechea denumire. Echipa a retrogradat anul trecut după ce a terminat pe locul 13, dar acum este considerată de presa daneză echipa "cu cel mai bun fotbal din liga a doua".

Costel Gâlcă şi Vejle au cea mai bună defensivă din campionat după 18 meciuri: doar 15 goluri primite. Pe 28 noiembrie, Vejle a încasat trei din cele 15 goluri primite de la Viborg, dar a câştigat meciul cu 4-3. De altfel, echipa lui Costel Gâlcă are al doilea cel mai bun atac din campionat (un gol mai puţin decât Fredericia) şi dă golgheterul ligii, pe islandezul Finnbogason.

Gâlcă (47 de ani) a pierdut doar 5 meciuri în prima ligă la Vejle şi alte 2 în liga a doua. Formaţia sa are o medie de 2 goluri marcate pe meci şi a pierdut ultima dată în campionat în etapa a patra, 0-1 cu FC Fredericia.

Lotul echipei sale este cotat la aproape 6 milioane de euro, portarul Indy Groothuizen fiind cel mai bine cotat dintre jucători. Media de vârstă este foarte redusă: 23,5 ani! In runda viitoare, care se va juca în martie, Veijle primeşte acasă vizita celor de la Koge. După un tur de campionat foarte bun, Costel Gâlcă şi echipa sa au şanse mari de promovare în prima ligă.

Afla mai multe despre: costel gâlcă 

viewscnt
Articole similare