Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Lungă şi pe-a doua!" FABULOS | Englezii au descoperit ce scria în carneţelul lui Mourinho cu Liverpool: "E genial!" Hagi nu va aproba :)

"Lungă şi pe-a doua!" FABULOS | Englezii au descoperit ce scria în carneţelul lui Mourinho cu Liverpool: "E genial!" Hagi nu va aproba :)

Premier League

Comentarii

Manchester United s-a impuns în derby-ul cu Liverpool, scor 2-1, cu ambele goluri marcate de tânărul Marcus Rashford, însă dincolo de ceea ce s-a întâmplat pe teren un moment surprins de camerele de luat vederi le-a atras atenţia englezilor în mod special.

Jose Mourinho a fost surprins în timp ce îşi nota ceva într-un carneţel, în minutul 10 al partidei, cu puţin timp înainte ca Rashford să deschidă scorul (minutul 14). Astăzi, cei de la Mirror susţin că au desluşit ce scria în carneţelul "Specialului".

Lungă pe Lukaku, gol Rashford pe a doua minge

Pe hârtia vizibilă erau indicaţii oferite foarte probabil de Mourinho elevilor săi înainte de meci şi englezii au găsit în ele "cheia" pentru primul gol marcat de "diavoli". "2nd ball" (n.r. a doua minge) şi "Rom" (n.r. Romelu Lukaku) sunt două dintre lucrurile scrise de Mou în carneţel şi jurnaştii englezi consideră "genial" faptul că jucătorii lui United au pus perfect în practica sfatul primit de la tehnician.



"Suntem siguri că tacticile lui Mourinho sunt mult mai complexe decât sugerăm, dar se pare că planul lui implica un jucător care să câştige a doua minge, după ce Lukaku o câştiga pe prima.

Este deci interesant că primul gol al lui United, care a luat-o prin surprindere în totalitate pe Liverpool, a pornit de la o minge bubuită de De Gea în faţă. Lukaku a câştigat apoi prima minge şi a trimis-o spre Marcus Rashford, care a câştigat a doua minge şi apoi a găsit plasa cu un şut superb", scriu cei de la Mirror.

Ce crede Gică Hagi despre "lungă şi pe-a doua!" :)

Deşi eficientă, tactica lui Mourinho e considerată rudimentară de mulţi tehnicieni, printre care se numără şi Gheorghe Hagi. Vorbind despre starea deplorabilă în care a ajuns fotbalul românesc, Hagi aducea în discuţie tactica devenită "lege" la naţionala României şi în campionatul intern, nemulţumit de faptul că nimeni nu-şi mai doreşte să joace elaborat, cu jucători de creaţie.

"Şi acum... De ce? Păi, dacă 10 ani am jucat lungă şi pe a doua. De 10 ani am luat modelul italian şi am jucat lungă şi pe a doua. Lungă şi pe a doua. La revedere cu lungă şi pe a doua. Avem fundaş care o dă lungă şi dă-i bufa.

Decarul a dispărut. A dispărut, fraţilor. A dispărut. Pentru că el a dispărut. Nu mai era important. Nu mai ştia care e rolul lui. Nu se mai ştie. Noi nu putem fi nordici, olandezi, belgieni, nemţi. Suntem latini. Dragilor, învăţaţi că suntem latini. Suntem creativi. Trebuie să jucăm fotbal creativ. Fantezie
", spunea Hagi într-o conferinţă de presă ţinută în 2016.

Afla mai multe despre: hagimourinholunga si pe-a douagol united 

viewscnt
Articole similare