Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Luptă-n doi pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu şi-au depus dosarele

Luptă-n doi pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. Octavian Bellu şi Mariana Bitang nu şi-au depus dosarele

Gimnastică

Comentarii

Viitorul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică se va alege dintre Carmencita Constantin şi Ioan Suciu. Cei doi au fost singurii care şi-au depus candidaturile şi care au primit aprobarea de concurs.

Iniţia, membrii afiliaţi ai federaţiei propuseseră şase persoane pentru funcţia de preşedinte, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Maria Fumea, Anca Grigoraş, Carmencita Constantin şi Ioan Suciu, dar doar ultimele două şi-au depus dosarele de candidatură.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.

Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan se afla la conducerea FRG din 4 august 2017, ea câştigând atunci scrutinul cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. Andreea Răducan i-a urmat în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică timp de 11 ani.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost programate în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Gimnastică care va avea loc la 19 martie, de la ora 11:00, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. Mandatul viitorului preşedinte al FRG va fi valid până anul viitor, în 2021. Federaţia Română de Gimnastică are 56 de membri afiliaţi.

Afla mai multe despre: gimnastica 

viewscnt
Articole similare