Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Luptătorii ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov au primit cetăţenia română

Luptătorii ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov au primit cetăţenia română

Alte sporturi

Comentarii

Luptătorii ruşi Zurab Kapraev şi Nikolai Okhlopkov au primit miercuri cetăţenia română în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. "Au şanse la medalii la JO", spune Pîrcălabu.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, spune că timpul va demonstra că nu s-a înşelat în privinţa celor doi sportivi, aşa cum a fost cazul lui Albert Saritov medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

„Vreau să-i felicit pe cei doi proaspăt români. Aşa cum nu m-am înşelat când l-am adus pe Albert Saritov şi am obţinut o medalie olimpică pentru luptele româneşti după o pauză de 24 de ani, aşa va fi şi acum cu cei doi tineri de mare perspectivă. Îi vom avea pentru următoarele două cicluri olimpice şi sper să rămână ca tehnicieni după terminarea activităţii sportive. Şcoala rusească este cea mai bună din lume şi noi trebuie să aducem exemple pentru tinerii noştri. Sunt ferm convins că vor face o figură frumoasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus Pîrcălabu.

Oficialul FRL a precizat că va aduce sportivi străini doar pentru a acoperi categoriile la care România nu are sportivi competitivi. „Ca să fie clar pentru toată lumea, noi am naturalizat doar la categoriile unde nu avem concurenţă pe post, unde nu avem un sportiv care să ne reprezinte la europene, mondiale şi Jocurile Olimpice. Bineînţeles că pot obţine medalii la Jocurile Olimpice, pentru asta au fost naturalizaţi. Este o politică pe termen scurt pentru a aduce luptele în prim plan”, a mai spus Pîrcălabu.

Întrebat de ce luptătorii ruşi au ales România, Pîrcălabu a spus: „În Rusia este concurenţă foarte mare şi poate antrenorul lotului naţional poate preferă pe altcineva. Aşa s-au orientat către România, unde au găsit un teren propice, să fie siguri că pot participa la Jocurile Olimpice. Din punctul meu de vedere au şanse la medaliile olimpice”.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, speră ca luptătorii să aducă medalii pentru România. „În luna iulie Executivul a aprobat acordarea de cetăţenie română acestor doi sportivi ruşi, doi luptători cu rezultate remarcabile şi de aceea federaţia a optat pentru a-i aduce în România. Au un potenţial enorm de a obţine rezultate bune şi pentru România. Le doresc mult succes, să aducă medalii pentru România alături de ceilalţi colegi şi să reprezinte România cu cinste şi cu onoare”, a spus Bran.

În cadrul ceremoniei, cei doi sportivi au depus jurământul de credinţă şi au primit certificatele de cetăţenie.

Luptătorul Zurab Kapraev s-a declarat fericit că a obţinut cetăţenia română şi a explicat motivele pentru care a plecat din Rusia. „Suntem foarte fericiţi că am primit cetăţenia română şi că am fost primiţi călduros în România. Vrem să reprezentăm România cu glorie şi cu medalii de aur. Ne-am interesat despre istoria României, ştim despre Dracula, ştim câteva lucruri. Pe viitor vom învăţa şi limba română, nu este foarte grea. Noi vom da totul pentru a obţine medalii pentru România, dar nu putem promite un număr anume. Pentru mine, Albert Saritov este un exemplu. În Rusia este o concurenţă foarte mare şi asta este unica noastră şansă de a aduce medalii. În Rusia e mai greu sa ajungi campion naţional decât campion mondial”, a spus Kapraev.  

Zurab Kapraev, în vârstă de 21 de ani, este născut în Rusia, Republica Daghestan şi este campion naţional de juniori în 2015. Anul acesta a obţinut locul 2 la Turneul Internaţional Harkov. Pentru România, Kapraev va concura la lupte libere la categoria 70 de kilograme.

Nikolai Okhlopkov, 23 de ani, este născut în Republica Saha-Yakutia, Rusia, şi este campion naţional de juniori în 2015. De asemenea, a obţinut o medalie de aur la Turneul Internaţional Dimitry Korkin în 2017. Okhlopkov va concura tot la lupte libere, categoria 57 de kilograme.

Afla mai multe despre: lupte 

viewscnt
Articole similare