Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"M-am gândit la rasism". Suedezul de la Dinamo, preocupat înainte de a veni în România: "Nu ştiu cum aş reacţiona"

"M-am gândit la rasism". Suedezul de la Dinamo, preocupat înainte de a veni în România: "Nu ştiu cum aş reacţiona"

Dinamo București

Comentarii

Jonathan Morsay a ajuns la Dinamo acum mai puţin de o săptămână. Jucătorul suedez a venit sub formă de împrumut, de la Chievo, din Serie B. Mijlocaşul a discutat cu presa din ţara natală despre problemele adaptării în România şi cum a ajutat Vasile Mogoş la aducerea sa în România.

Suedezul Morsay a debutat pentru Dinamo, ieri, în victoria 1-0, în faţa FCSB-ului. Jucătorul de 23 de ani a fost reticent să vină în România, în urma scandalului din 2019, când nişte fani ai ”tricolorilor” au abuzat rasial jucătorii de culoare suedezi. Morsay a dezvăluit că a simţit nevoia să discute cu diverşi cunoscuţi, ce au mai jucat în România, pentru a se convinge dacă s-ar simţi în siguranţă să vină să joace aici, la Bucureşti.

”M-am gândit la asta (n.r. rasism). Mi-am întrebat prietenii, care au jucat în România, despre acest lucru, însă mi-au spus că toată lumea a fost drăguţă şi că nu au experimentat acest lucru. Poate pentru că nu există public, în acest moment, însă gândul acesta se află în adâncul minţii mele. Dacă s-ar întâmpla, nu ştiu cum aş reacţiona, dar cred că m-ar ambiţiona să joc şi mai bine şi să-i reduc la tăcere, în acest fel”, a declarat jucătorul suedez.

Morsay a mai dezvăluit că Vasile Mogoş a fost important în realizarea mutării sale, în această iarnă. Acesta l-ar fi lăudat pe suedez conducerii din Ştefan cel Mare, iar asta i-ar fi făcut pe oficilaii clubului să înainteze cu transferulş său, din Serie B.  ”Am un coleg la Chievo (n.r. Vasile Mogoş), care este din România. Antrenorul lui Dinamo l-a întrebat despre mine. Acesta a vorbit mult despre mine, astfel că Dinamo s-a interesat de transferul meu” a mai dezvăluit noua achiziţie a lui Dinamo.

Afla mai multe despre: dinamo bucureştijonathan morsay 

viewscnt
Articole similare