Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mai multe cluburi spaniole nu-şi lasă jucătorii să se alăture selecţionatei Cataloniei! Xavi şi Pique au fost chemaţi

Mai multe cluburi spaniole nu-şi lasă jucătorii să se alăture selecţionatei Cataloniei! Xavi şi Pique au fost chemaţi
Comentarii

Mai multe cluburi spaniole de primă divizie nu-şi lasă fotbaliştii să se alăture selecţionatei Cataloniei pentru meciul amical pe care această echipă, nerecunoscută de FIFA şi UEFA, îl va juca luni contra Venezuelei, la Girona

Pentru a justifica acest veto, Real Valladolid, Rayo Vallecano şi Huesca, echipe ce luptă să rămână în La Liga, au invocat motive pur sportive, respingând orice legătură cu contextul politic spaniol.

Miercuri, imediat înaintea prezentării listei jucătorilor catalani convocaţi, Huesca, lanterna roşie din La Liga, a anunţat federaţia catalană că nu va permite participarea a doi dintre jucătorii săi, la fel cum au procedat Rayo Vallecano şi Valladolid.

Clubul "trebuie să acorde prioritate intereselor sale sportive într-o perioadă decisivă a sezonului", a declarat marţi Valladolid, aflată pe poziţia a 16-a a clasamentului. Clubul a refuzat de asemenea ca antrenorul său Sergio Gonzalez să facă parte din staff-ul tehnic al naţionalei catalane.

În total, şase jucători nu s-au putut alătura selecţionatei catalane, pregătită de Gerard Lopez. În lotul acesteia se află o fostă şi o actuală glorie a Barcelonei, Xavi, care joacă acum în Qatar, şi Gerard Pique, ambii retraşi de la naţionala Spaniei. În lot mai sunt nume cunoscute, ca Bojan Krkic (Stoke City), Oriol Romeu (Southampton) sau Marc Bartra (Betis Sevilla).

"Mă pun în locul antrenorilor lor şi nu mi-e deloc greu să înţeleg asta, deja ei joacă foarte mult", a reacţionat Lopez.

La fel ca cele trei cluburi din La Liga, antrenorul catalan a dorit să disocieze opoziţia lor de actualul climat politic, în continuare tensionat după tentativa unilaterală de secesiune a Cataloniei din 2017.

Începând din 1997, echipa Cataloniei dispută regulat meciuri amicale, însă partida cu Venezuela va fi prima organizată într-o perioadă când au loc meciuri oficiale din calendarul FIFA.

Naţionaliştii catalani aspiră să aibă propria selecţionată, aşa cum se întâmplă cu naţiunile Regatului Unit, Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord. Şi alte regiuni din Spania, ca Ţara Bascilor, Andaluzia sau Galicia au organizat în trecut meciuri neoficiale ale "naţionalei" lor.

Afla mai multe despre: catalunia 

viewscnt
Articole similare