Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mai stricţi decât în Champions League! VIDEO | Burleanu, un nou anunţ pentru echipele din Liga 1: ce vor fi obligate să facă din 2020

Mai stricţi decât în Champions League! VIDEO | Burleanu, un nou anunţ pentru echipele din Liga 1: ce vor fi obligate să facă din 2020

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu a anunţat în cadrul Adunării Generale a FRF o nouă schimbare ce va viza în mod direct formaţiile din Liga 1.

Este vorba obligativităţii de a avea în lotul de 25 de jucători un număr minim de jucători crescuţi în România, decizie luată de FRF în contextul creşterii numărului de jucători străini din Liga 1.

În prezent, formaţiile din primul eşalon sunt obligate să aibă în lot minim 6 jucători care au făcut junioratul în România, iar din sezonul viitor cifra va creşte la 8. Totuşi, din campionatul 2020-2021, echipele din Liga 1 vor fi obligate să înregistreze minim 10 jucători formaţi în România, adică un standard mai "strict" şi decât cel din UEFA Champions League, unde cluburile sunt obligate să treacă pe listă cel puţin 8 jucători crescuţi în ţara de provenienţă a clubului.

"Din sezonul 2019-2020 fiecare echipă din Liga 1 va alinia la start doi jucători U21 formaţi la nivel naţional. Totodată, numărul jucătorilor crescuţi la nivel naţional din lotul de 25 va creşte de la 6 la 8 urmând să evolueze la 10 în sezonul 2020-2021.

În vreme ce numărul jucătorilor formaţi la nivel de club se va dubla la 4 din sezonul 2021-2022, la care se adaugă şi alţi 8 jucători crescuţi la nivel naţional. Aceasta e calea performanţei! O vom aplica inteligent.

La nivelul Ligii a 2-a vom regăsi 2 jucători sub 20 de ani din sezonul viitor
", a declarat Răzvan Burleanu în cadrul Adunării Generale a FRF.

Afla mai multe despre: burleanuliga 1obligatoriu 

viewscnt
Articole similare