Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mâine începând cu ora 2:00 începe primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Ţig - Cîrstea este duelul româncelor din primul tur

Mâine începând cu ora 2:00 începe primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Ţig - Cîrstea este duelul româncelor din primul turgalerie foto

Sporturi

Comentarii

România debutează mâine cu 5 sportive. Favoritul turneului în competiţia masculină este sârbul Novak Djokovic în timp ce la fete este Ashleigh Barty.

Luni de la ora 2:00, ora României, va începe primul turneu de Grand Slam al anului. Australian Open debutează la Melbourne după o lungă perioadă de incertitudine. Chiar dacă organizatorii au dat asigurări că turneul va avea loc până la urmă, acesta a fost la un pas să fie anulat după cazul de coronavirus depistat săptămâna aceasta la un angajat al hotelului unde au stat majoritatea sportivilor. Din fericire, nici un caz pozitiv nu a fost semnalat printre sportivi sau staff.

România debutează mâine cu 5 sportive. Simona Halep (2) va juca în faţa jucătoarei gazdă, Lizette Cabrera (140), posesoare a unui wild card. Meciul va începe după ora 10:00, ora României. Irina Begu (79) o va întâlni pe sârboaica Nina Stojanovic (100) în primul meci de pe arena cu numărul 14. Meciul va începe de la ora 2:00. Mihaela Buzărnescu (138) va juca în faţa canadiencei cu origini române, Bianca Andreescu (8). Buzărnescu vine din poziţia de lucky loser, după ce a pierdut în calificări. Partida va avea loc după ora 7:00. Tot de la ora 7:00, în ultimul meci de pe arena cu numărul 17, va avea loc partida dintre româncele Patricia Ţig (56) şi Sorana Cîrstea (72). Ana Bogdan (93) va juca în ziua a 2-a cu Danielle Collins (46) în ultimul meci de pe terenul 10. Pe tabloul masculin, România nu are nici un reprezentant.

Favoritul turneului în competiţia masculină este sârbul Novak Djokovic. Acesta a câştigat ultimele două ediţii ale turneului australian şi de 7 ori turneul în ultimii 10 ani. Are în total 8 titluri de campion la Melbourne. Doar elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrkina au reuşit să se impună din 2010 şi până acum în afară de sârb. Federer este marea absenţă de anul acesta. După Djokovic, favorit este Rafael Nadal, câştigător al turneului în 2009. Dominic Thiem, Daniil Medvedev şi Stefanos Tsitsipas completează lista principalilor 5 favoriţi la turneu.

În competiţia feminină, favorită este jucătoarea gazdelor, Ashleigh Barty. Numărul 1 mondial nu a câştigat nici o dată competiţia de la Melboune. Simona Halep este a doua favorită a turneului. Românca are o finală pierdută în 2018 la Caroline Wozniacki. Daneza s-a retras între timp din activitate. Australian Open este singurul turneu de Grand Slam câştigat de Wozniacki în întreaga sa carieră. Campioana din 2019, japoneza Naomi Osaka este favorită 3. Aceasta este urmată de campioana de anul trecut, Sofia Kenin, şi de Elina Svitolina.

Articol postat de ANDREI BADEA

 Galerie foto

Afla mai multe despre: australian open 

viewscnt
Articole similare