Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Malta - România 0-3. A doua victorie consecutivă pentru Adrian Mutu. Rezultatele grupei şi clasamentul actualizat

Malta - România 0-3. A doua victorie consecutivă pentru Adrian Mutu. Rezultatele grupei şi clasamentul actualizat
Comentarii

România U21 a câştigat fără emoţii deplasarea din Malta, scor 3-0. Dennis Man, Costache şi Haruţ au marcat golurile victoriei.

Dennis Man, Costache şi Haruţ au marcat golurile unei victorii liniştite a tricolorilor mici, în Malta. 

Formaţia pregătită de Adrian Mutu nu a avut deloc emoţii în compania unui adversar net inferior. Cu un 4-3-3 agresiv, Mutu a trimis în teren o echipă foarte bine organizată, care  a beneficiat din plin de atitudine şi determinare. În timp ce Dennis Man a fost omul numărul 1 în ofensivă, Olaru a fost probabil cel mai bun jucător al naţionalei mici. 

Man a fost decisiv la primele două goluri. Pe primul l-a marcat după o cursă superbă şi o finalizare elegantă. La cel de-al doilea a avut o rupere de ritm perfectă şi i-a permis lui Mihăilă să obţină un penalty, transformat uşor de Costache.

Golul trei a venit pe final, de la Haruţ. Fundaşul lui FC Botoşani a marcat primul său gol în echipa naţională de tineret. "Tricolorii" mici au mai avut o bară (prin Ciobanu), dar şi alte ocazii de gol.

În grupa României, Danemarca a învins Irlanda de Nord cu scorul de 1-0, după ce Skov Olsen a transformat o lovitură de la 11 metri. Ucraina s-a impus în Finlanda cu 2-0 prin golurile reuşite de Konoplia şi Sikan.

Clasamentul grupei 8 din preliminariile EURO 2021 U21:
1 Danemarca - 19 puncte
2 România - 16 puncte
3 Ucraina - 7 puncte
4 Finlanda - 7 puncte
5 Irlanda de Nord - 6 puncte
6 Malta - 1 punct

Pentru România urmează o deplasare dificilă în Ucraina, şi foarte probabil, finala grupei, contra Danemarcei.


LIVE TEXT | U21: Malta - România 0-3 (Man 7, Costache 40-pen, Haruţ 82)

Echipele de start:

  • Malta U21: Aquilina - Shaw, Borg, Pulis, Satariano - Grech, Attard, Dimech, Jan Busuttil - Nevin, Mbong
  • România U21: Vlad - Haruţ, Chindriş, Ghiţă, Opruţ - Casap, M. Marin, Olaru - Man, Costache, Mihăilă

Min 82. GOL România! Haruţ marchează în urma unui corner. Premieră pentru fundaşul de la FC Botoşani la echipa naţională

Min 72. Ganea şi Măţan sunt trimişi în teren de Adrian Mutu.

Min 70. Ocazie pentru Costache! Fotbalistul CFR-ului trage excelent de la marginea careului de 16 metri, dar balonul trece puţin pe lângă poartă

Min 62. Proaspăt intrat pe teren, Ciobanu prinde un şut foarte bun, dar bara transversală îl salvează pe goalkeeper-ul gazdelor

Min 57. Şut al lui Marius Marin, dar mingea trece mult peste. Merită apreciată încercarea mijlocaşului român de a trage din prima, de la semi-înălţime

Min 50. Denis Man e aproape de "dublă". A intrat excelent în centru, a driblat şi a şutat, puţin pe lângă poarta lui Aquillina

Pauză: România conduce cu 2-0

Min 40. Gool România!! Man îl lasă pe Costache să execute, iar fotbalistul CFR-ului transformă. Al doilea gol pentru naţionala de tineret reuşit de Costache

Min 39. Penalty pentru România! Din nou Man face o cursă excelentă, centrează pentru Mihăilă, care este faultat în careu.

Min 35. O nouă şansă de gol pentru România. Acţiunea pleacă de la Man, Mihăilă centrează, acelaşi Man recentrează, iar Costache reia din prima. Portarul gazdelor reţine.

România controlează clar partida. Individual, aşa cum era de aşteptat, băieţii lui Mutu sunt mult peste adversari. Vestea bună este că şi la nivel colectiv, România este echipa mai bună. Repriză excelenta pentru Olaru, Marin şi Man.

Min 28. Ocazie pentru România! Portarul gazdelor reuşeşte să salveze într-o situaţie de unu contra unu cu Mihăilă. Excelentă pasa lui Darius Olaru.

Min 10. Costacheee! Cursă superbă a lui Costache, fotbalistul român pătrunde impetuos spre careul advers şi trage puţin pe lângă poartă. Ocazie importantă pentru jucătorul CFR-ului

Min 6. GOOOL România!! Dennis Man finalizează calm, pe lângă portarul Aquilina. Cursa a fost însă remarcabilă. Decarul naţionalei a plecat din propria jumătate de teren şi nu s-a mai oprit până nu a marcat. 

Min 1. A început partida din Malta. Primul corner aparţine gazdelor

Ne pregătim de Malta - România, al doilea meci pentru Adrian Mutu pe banca tricolorilor mici


UPDATE | "Rezultatele testelor COVID-19 efectuate luni, în Malta, sunt toate negative. Aceasta a fost a patra testare efectuată de delegaţia U21 de la reunirea lotului pentru meciurile din luna septembrie, două teste au fost efectuate în ţară, unul în Finlanda, plus cel din Malta", a anunţat FRF.


Echipa naţională de tineret a României este foarte aproape de o nouă calificare la turneul final al Campionatului European, ce se va desfăşura în Slovenia şi Ungaria, în 2021. Fotbalişti coordonaţi de Adrian Mutu au un moral foarte bun după victoria vineri, cu Finlanda, scor 3-1, şi nu concep alt rezultat în afara victoriei împotriva Maltei.

Micuţul stat din Marea Mediterană este ultimul în clasament, cu un singur punct în cinci dueluri, un surprinzător 0-0 pe terenul celor din Irlanda de Nord, acolo unde şi România a înregistrat acelaşi rezultat. În rest, Malta a încasat în medie peste trei goluri.

Arbitrul din Ungaria Gergo Bogar va conduce la centru partida Malta - România. Bogar va fi ajutat de asistenţii Istvan Albert şi Gergo Vigh-Tarsonyi. Arbitru de rezervă va fi Csaba Pinter.

Cei 24 de jucători convocaţi de Adrian Mutu pentru această acţiune sunt:

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iaşi), Horaţiu Moldovan (UTA Arad).

Fundaşi: Denis Haruţ (FC Botoşani), Andrei Raţiu (ADO Den Haag), Alexandru Paşcanu (CFR Cluj), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Radu Drăguşin (Juventus), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruţ (Hermannstadt).

Mijlocaşi: Marius Marin (AC Pisa), Carlo Casap (FC Viitorul), Cătălin Itu (CFR Cluj), Olimpiu Moruţan (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (FCSB), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova), Alexandru Măţan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Valentin Costache (CFR Cluj).

Atacanţi: George Cîmpanu (FC Botoşani), George Ganea (FC Viitorul).

Clasamentul Grupei 8

  • 1. Danemarca 16 p
  • 2. România 13 p
  • 3. Finlanda 7 p
  • 4. Irlanda de Nord 6 p
  • 5. Ucraina 4 p
  • 6. Malta 1 p

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la Euro-2021. Meciurile din cele patru grupe ale competiţiei se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021.

Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Iniţial, sistemul de calificare includea un play-off între 8 formaţii clasate pe locul secund în preliminarii, cu cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi calificate direct la turneul final.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare