Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Malta - România 0-4. ”Tricolorii”, victorie fără emoţii. Chipciu, gol şi eliminare! Nedelcearu, accidentare gravă

VIDEO | Malta - România 0-4. ”Tricolorii”, victorie fără emoţii. Chipciu, gol şi eliminare! Nedelcearu, accidentare gravăgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

România a câştigat fără emoţii meciul cu Malta şi continuă cursa pentru calificare la EURO 2020. Dubla lui Puşcaş, eurogolul lui Chipciu şi reuşita din prelungiri a lui Dennis Man au semnat victoria ”tricolorilor”.

România a început în forţă meciul din Malta şi a rezolvat soarta partidei în prima jumătate de oră. Puşcaş a deschis scorul, norocos, în minutul 7, iar apoi a făcut dubla în minutul 29. S-a făcut 3-0 în minutul 34, atunci când Chipciu a marcat cel mai frumos gol al întâlnirii.

Vestea proastă din prima repriză a fost accidentarea lui Nedelcearu, fotbalist care a fost transportat la spital, după o ciocnire dură cu un adversar. Fundaşul e suspect de fractură de piramidă nazală.

În partea a doua, ”tricolorii” au evoluat destul de modest, iar singurele tresăriri au fost în minutul 68, când Man, scăpat singur, a ratat şi Răzvan Marin a nimerit bara cu un şut frumos de la marginea careului.

Dennis Man a închis tabela în minutul 90+2, atunci când, scăpat pe contraatac, a reuşit să înscrie frumos, la colţul lung, pentru 4-0.

LIVE TEXT | MALTA - ROMÂNIA 0-4 (Puşcaş 7, 29, Chipciu 34, Man 90+2)

România: Tătăruşanu – Chipciu, Cristea, Nedelcearu, Bancu – R. Marin, T. Băluţă, Maxim - Ianis Hagi – Keşeru, Puşcaş
Rezerve: I. Radu, Lung jr., Anton, Toşca, Nistor, Rotariu, Ţucudean, Stanciu, Grozav, Săpunaru, Deac, Man
Antrenor: Cosmin Contra

Malta: Bonello - Z. Muscat, Agius, Borg, Zerafa - R. Muscat, Fenech, Mbong, Corbolan - Effiong, Gambin
Rezerve: Hogg, Haber, Xuereb, Apap, Grech, Mifsud, Nwoko, Vella, Mintoff, Kristensen, Montebello, Caruana
Antrenor: Ray Farrugia

Min. 93: Final de meci.

Min. 90+2: GOOOL ROMÂNIA! Dennis Man înscrie şi el, în urma unui contraatac, şi România conduce cu 4-0.

Min. 90: Trei minute suplimentare.

Min. 80: ROŞU CHIPCIU! Chipciu primeşte al doilea galben, după un fault inutil.

Min. 69: OCAZIE MARE ROMÂNIA! Răzvan Marin şutează bine de la distanţă, în bara transversală.

Min. 68: OCAZIE MARE ROMÂNIA! Man scapă singur cu portarul, dar finalizează prost.

Min. 63: Repriză modestă pentru România.

Min. 56: O nouă nesincronizare în apărarea noastră! Effiong scapă singur, dar şutează imprecis.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+2: Pauză.

Min. 45+1: Şansă mare pentru Malta. Săpunaru greşeşte, Effiong scapă singur, dar acelaşi Săpunaru revine şi rezolvă.

Min. 45: Două minute suplimentare.

Min. 35: Schimbare în naţionala noastră: Iese Nedelcearu, accidentat, şi intră Săpunaru.

Min. 34: GOOOL ROMÂNIA! Alex Chipciu înscrie un gol spectaculos, cu un şut senzaţional de la 20 de metri.

Min. 33: Acţiune frumoasă a lui Bancu, dar fundaşul nostru este blocat în ultima clipă.

Min. 29: GOOOL ROMÂNIA! Puşcaş face ”dubla”, după o pasă excelentă a lui Keşeru.

Min. 19: O nouă şansă mare pentru Malta! Gazdele scapă pe un contraatac, dar se grăbesc. Tătăruşanu reţine fără emoţii.

Min. 17: BARĂ PUŞCAŞ! Atacantul nostru scapă singur cu portarul, driblează, dar trimite în bară.

Min. 11: Şutul lui Ianis, după o combinaţie frumoasă cu Keşeru, se duce peste poartă.

Min. 7: GOOOL ROMÂNIA! George Puşcaş îşi dă cu stângul în dreptul, dar mingea intră până la urmă în poartă. Centrare ideală a lui Bancu.

Min. 6: Şansă mare pentru Malta! Tătăruşanu iese greşit pe centrare, iar Agius ratează o ocazie mare de gol.

Min. 1: A început meciul.

UPDATE | Cosmin Contra a făcut modificări importante în echipa de start a României. Trei schimbări doar în linia de apărare, o modificare de sistem şi patru nume noi în zona de mijloc şi atac.

  • Iată cum va arăta primul 11 al României în meciul cu Malta: Tătăruşanu - Chipciu, Iulian Cristea, Nedelcearu, Bancu - T. Baluţă, Marin, Maxim - I. Hagi - Keşeru, Puşcaş;

UPDATE 21:32 | ”Capcane” în gazon. Keşeru a descoperit un cui în suprafaţa de joc. Atacantul naţionalei a eliminat rapid pericolul.

Imediat după ce au ajuns la stadion, jucătorii naţionalei au ieşit pentru clasica inspecţie a gazonului.

UPDATE 21:10 | Scandal la intrarea în stadion. Fanii nu au fost lăsaţi să intre cu steaguri şi au protestat împotriva FRF. După câteva minute tensionate, suporterilor li s-a permis accesul pe arenă cu steagurile din dotare.

UPDATE 20:25 | ”Tricolorii” au ajuns la stadion. O oră şi 20 de minute până la meciul cu Malta.

”Tricolorii” vor fi susţinuţi de o galerie importantă şi în această seară. 550 de bilete pentru fanii români au fost vândute prin intermediul FRF. Conform informaţiilor Telekom Sport, s-au pus în vânzare şi acum bilete pentru fanii români care sunt deja prezenţi la stadion. Astfel, sunt şanse importante să avem peste 1.000 de suporteri în tribune.

UPDATE | Toţi cei 23 de jucători din lot vor fi pe foaia de joc diseară. Faţă de meciul contra Norvegiei, Dragoş Grigore este suspendat, iar Benzar a fost învoit. 

UPDATE | Tricolorii s-au relaxat înainte de meciul de diseară cu obişnuita plimbare din dimineaţa jocului. Vezi aici imagini surprinse de echipa Telekom Sport în Malta


Malta - România live online pe www.telekomsport.ro. Fără Romario Benzar şi cu câteva modificări anunţate şi confirmate de selecţionerul Cosmin Contra, România va încerca să câştige în Malta pentru a egala Suedia, ocupanta poziţiei secunde în clasamentul grupei. ”Tricolorii” au plecat direct de la Oslo spre Malta şi s-au cazat la Grand Hotel Excelsior Malta, un hotel de cinci stele.

Cine este Malta şi cu ce jucători se vor duela luni tricolorii

Malta - România live online pe www.telekomsport.ro. Naţionala malteză este pregătită de fostul internaţional Raymond ”Zazu” Farrugia (63 de ani), fost selecţioner în două mandate la tineret. Cea mai bună clasare în clasamentul FIFA din istoria acestei naţiuni a fost în septembrie 1994, atunci când Malta ocupa locul 66 în lume. Cea mai slabă clasare datează de acum doi ani, când Malta a ajuns pe locul 191 în lume.

Primul meci internaţional disputat de maltezi a avut loc pe 24 februarie 1957 când Malta s-a înclinat cu scorul de 2-3 în faţa Austriei. În 1983, pe 21 decemebrie, Spania a administrat cea mai dură înfrângere din istoria fotbalului maltez: 14-0 într-un meci disputat la Sevilla. În urmă cu 11 ani, Malta câştiga pe stadionul pe care va înfrunta luni România, cu scorul de 7-1 în faţa Liechtensteinului. A fost cea mai importantă şi clară victorie din istoria fotbalului maltez la nivel de echipă naţionala.

Din lotul selecţionat pentru partida cu România de Ray Farrugia, doar doi jucători evolează în străinătate. Este vorba despre Zach Muscat care joacă în Portugalia la Olhanense şi de Luke Gambin, atacantul modestei echipe Crawley Town din Anglia.

Michael Mifsud (foto jos), căpitanul echipei naţionale şi decanul de vârstă (38 de ani) este şi liderul incontestabil al formaţiei malteze. Nu mai puţin de 138 de selecţii are Mifsud pentru echipa reprezentativă şi 41 de goluri. În prezent, el evoluează pentru Birkirkara. Alţi jucători importanţi ai lui Farrugia sunt Andrei Agius (fundaş la Hibernians), portarii Andrew Hogg (Birkirkara) şi Justin Haber (Gzira United), mijlocaşul Paul Fenech (Balzan) şi atacantul Alfred Effiong, de la aceeaşi echipă.

Naţionala malteză a debutat în 2019 cu o victorie: 2-1 cu Insulele Feroe. Pe 26 martie, Spania a câştigat cu (doar) 2-0 pe terenul echipei lui Farrugia, iar în urmă cu câteva zile, Suedia a administrat un sec 3-0 echipei malteze.

În 2018, Malta nu a câştigat niciunul din cele 10 meciuri jucate! A pierdut printre altele cu scorul de 5-0 în Finlanda şi cu acelaşi scor, pe teren propriu, în faţa celor din Kosovo. Modesta reprezentativă malteză nu a putut bate pe teren propriu Feroe (1-1) sau Luxemburg (0-1).

Contra tratează meciul cu seriozitate maximă: ”Nu vrem surprize!”

Cosmin Contra vrea o naţională concentrată 100% la meciul cu Malta. Selecţionerul se teme de o eventuală surpriză care ar ruina şansele de calificare la Europeanul din 2020.

Malta - România live online pe www.telekomsport.ro. ”Ceea ce încercăm să evităm e să nu se întâmple vreo surpriză. E clar că tratăm foarte serios acest meci cu Malta, chiar dacă venim după un rezultat bun în Norvegia, mai ales după ce în minutul 74 pierdeam cu 2-0, dar am reuşit să scoatem un egal preţios. Şi acum trebuie să tratăm acest meci cu Malta foarte serios, pentru că aşa cum am zis şi contra Insulelor Feroe, orice meci e periculos dacă nu îl tratezi cu seriozitate. Asta vom încerca să transmit jucătorilor. Vor fi anumite schimbări în echipă, datorită prospeţimii, datorită că la meciul cu Norvegia s-a depus un efort imens. Şi avem nevoie de prospeţime pentru a putea să tratăm serios acest meci şi să încercăm să îl câştigăm” a mărturisit selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, înainte de acest duel cu Malta.

Malta - România live online pe www.telekomsport.ro. ”Mi-aş fi dorit să am mai multe puncte, dar avem adversari foarte puternici” a recunoscut Contra. ”De-a lungul istoriei am avut mereu probleme să jucăm cu adversarii din nord. Mă refer aici la Norvegia, Suedia şi Insulele Feroe. Sunt echipe care, datorită structurii jocului nostru, al calităţii jucătorilor noştri, mereu ne pun în dificultate” a mai spus selecţionerul înainte de partida din Malta. Cu toate acestea, Contra îşi laudă jucătorii: ”Nu am cum să nu fiu mulţumit de atitudinea jucătorilor, de felul în care au încercat să dea 100% să câştige meciurile. Din păcate întotdeauna, mă refer la meciul din Suedia şi la cel din Norvegia, am jucat de la 2-0 şi nu e uşor. Dar sper ca la meciurile de acasă să fim mult mai concentraţi, să avem noi 2-0 şi să fugă ei după egalare dacă pot”, a spus Cosmin Contra.

Echipa probabilă a României pentru meciul cu Malta: Tătăruşanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluţă, Maxim - I. Hagi - Keşeru, Puşcaş

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maltaromâniapreliminariieuro 2020 

viewscnt
Articole similare