Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Man şi Mihailă, "pachet" de 18.5 milioane de euro! Patronul Parmei a dat lovitura! Anunţ oficial

Man şi Mihailă, "pachet" de 18.5 milioane de euro! Patronul Parmei a dat lovitura! Anunţ oficial

Stranieri

Comentarii

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, Dennis Man şi Valentin Mihăilă sunt cei mai valoroşi jucători din Serie B, cotaţi la 10 milioane respectiv 8,5 milioane de euro.

Când a retrogradat la finalul ultimei stagiuni, Parma avea cel mai valoros lot dintre toate echipele ce aveau să schimbe Serie A pentru Serie B. ”Cruciaţii” aveau a 15-a cea mai scumpă echipă din prima ligă italiană, cu o valoare totală de aproximativ 137 de milioane de euro.

Benevento şi Crotone, celelate două formaţii retrogradate, se aflau pe ultimele două poziţii din clasamentul valoric al formaţiilor din Serie A, cu loturi evaluate la 56, respectiv 48 de milioane de euro. Dacă aceste două formaţii erau favorite la retrogradare, doar din punctul de vedere al valorii echipei, Parma trebuia să se supravieţuiască uşor în prima ligă.

Însă, forma slabă a ”cruciaţilor” şi fotbaliştii îmbătrâniţi din lot au asigurat că Parma nu avea să rămână în prima ligă. Terminând chiar pe ultimul loc din Serie A în final, ”cruciaţii” aveau nevoie de o nouă strategie, astfel că patronul Kyle Krause a decis să schimbe foaia şi să se bazeze pe cât mai mulţi tineri în Serie B.

Parma se felicită pentru alegerea făcută

Americanul l-a adus pe bancă pe Enzo Maresca, fostul antrenor al echipei U23 a lui Manchester City, şi s-a despărţit de mai toţi jucătorii vârstnici din lot. Astfel, Parma arată ca o nouă echipă în actuala stagiune, condusă de fotbalişti tineri, în frunte cu Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Site-ul de specialitate transfermarkt îi clasează pe cei doi români ca cei mai valoroşi fotbalişti din Serie B. Jucătorii de care Kyle Krause a ţinut cu dinţii în vara de abia încheiată valorează mult peste media diviziei secunde italiene.

Man este pe primul loc, fiind evaluat la 10 milioane de euro, în timp ce Mihăilă se află puţin în urma sa, cu o valoare de 8,5 milioane de euro. Cei doi reprezintă un mare procent din întreaga valoare a Parmei, undeva la 23%, după ce estimarea lotului a scăzut de la 137 de milioane la 78.

Astfel, cei doi români sunt bine văzuţi în lumea fotbalului italian, însă o mare presiune va fi pusă pe umerii lor, pentru a aduce clubul istoric înapoi pe prima scenă a fotbalului italian. Curios este că lotul Parmei încă valorează mai mult decât patru echipe din Serie A, Salernitana, 38 de milioane, Venezia, 66 de milioane, Spezia, 70 de milioane şi Empoli, 72 de milioane.

Şi impresarul celor doi fotbalişti, Victor Becali, a avut cuvinte de laudă pentru internaţionalii români. Acesta a vorbit despre un viitor transfer pentru Man şi Mihăilă, însă a dat de înţeles că nu există nimic concret deocamdată, deşi totul s-ar putea schimba până în iarnă.

Mihăilă, ca şi Man, au avut evoluţii bune în scurta perioadă petrecută în Italia. Note bune, presa i-a lăudat pentru că s-au acomodat destul de repede. Sigur că sunt în atenţia multor cluburi, dar nu vine un club să spună acum, îl vreau pe Mihăilă în iarnă.

El vine după accidentare, vine după recuperare lungă, dar a intrat foarte bine şi ăsta e lucrul cel mai important. La iarnă, orice e posibil”, a declarat Victor Becali, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Man şi Mihăilă sunt cei mai bine cotaţi fotbalişti din Serie B

În top 100 al celor mai valoroşi fotbalişti din Serie B se mai regăsesc doi fotbalişti români. Ionuţ Nedelcearu se află pe poziţia 57, valorând două milioane de euro, iar Marius Marin pe poziţia 92, cu o valoare de 1,5 milioane de euro, însă mulţi fotbalişti sunt estimaţi la aceeaşi sumă. Din top 10, şapte fotbalişti joacă pentru Parma.

Top 10 cei mai valoroşi fotbalişti din Serie B:

  1. Dennis Man (Parma) - 10 milioane de euro
  2. Valentin Mihăilă (Parma) - 8,5 milioane de euro
  3. Roberto Inglese (Parma) - 6 milioane de euro
  4. Carlos Augusto (Monza) - 5,5 milioane de euro
  5. Andrea Cistana (Brescia) - 5 milioane de euro
  6. Gennaro Tutino (Parma) - 5 milioane de euro
  7. Simon Sohm (Parma) - 4,5 milioane de euro
  8. Lautaro Valenti (Parma) - 4,5 milioane de euro
  9. Maxime Busi (Parma) - 4,5 milioane de euro
  10. Dany Mota (Monza) - 4 milioane de euro

Afla mai multe despre: dennis manvalentin mihăilăparma 

viewscnt
Articole similare