Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester City, liderul încasărilor de pe urma Cupei Mondiale. Dinamo, singura din Liga I care primeşte bani de la FIFA

Manchester City, liderul încasărilor de pe urma Cupei Mondiale. Dinamo, singura din Liga I care primeşte bani de la FIFA
Comentarii

FIFA a dat publicităţii sumele de bani pe care le-a plătit cluburilor pentru participarea jucătorilor la Cupa Mondială din Rusia. Forul internaţional a plătit în total 182.61 milioane de euro, către 416 cluburi din întreaga lume.

Cum obişnuieşte după fiecare turneu final, FIFA redistribue o parte din încasări către cluburile care au dat jucători la Campionatul Mondial. Partea fiecărui club este calculată în funcţie de numărul de jucători participanţi la turneul final şi de zilele petrecute în cantonament la Cupa Mondială. Perioada este calculată începând cu două săptămâni înaintea turneului final, până în ziua următoare eliminării echipei din turneu. De  bonus beneficiază doar acei jucători care s-au aflat sub contract cu acelaşi club în ultimii doi ani înainte de startul turneului final.
 
Revenind la bonusurile împărţite în acest an, trebuie să spunem că un singur club din Liga I a beneficiat de aceşti bani. Este vorba despre Dinamo, care l-a avut pe panamezul Penedo la Cupa Mondială din Rusia. De pe urma lUI, câinii au încasat 223.681 de eruro.
 
Echipa care a avut cei mai mulţi reprezentanţi la Cupa Mondială şi, implicit, a câştigat cel mai mult de pe urma turneului final, a fost Manchester City. Cetăţenii au primit aproape 4.4 milioane de euro din partea FIFA. Poziţia a doua este ocupată de Real Madrid, cu 4.22 de milioane de euro, în timp ce Tottenham a ocupat locul al treilea, cu 3.85 de milioane de euro.
 
Anglia a fost ţara în care au ajuns cei mai mulţi bani din fondurile FIFA. În total, 38 de cluburi din Regat au fost premiate de federaţia internaţională, cu sume variind de la cele 4.4 milioane de euro ale lui City, până la 16.700 de euro, cât a primit Barnsley. În total, aproape 33 de milioane de euro au ajuns la echipele din Insulă. 
 
Topul încasărilor:
1. Manchester City - 4.4 milioane de euro
2. Real Madrid - 4.22  milioane de euro
3. Tottenham - 3.85 milioane de euro
4. Barcelona - 3.65 milioane de euro
5. PSG - 3.41 milioane de euro
6. Chelsea - 3.36 milioane de euro
7. Manchester United - 3.21 milioane de euro
8. Atletico - 2.71 milioane de euro
9. Juventus - 2.65 milioane de euro
10. AS Monaco - 2.57 milioane de euro

Afla mai multe despre: dinamomanchester cityfifaincasaricupa mondiala 

viewscnt
Articole similare