Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester City vrea în Superligă. Guardiola are o altă părere: ”Fără promovare sau retrogradare, nu mai vorbim de sport”

Manchester City vrea în Superligă. Guardiola are o altă părere: ”Fără promovare sau retrogradare, nu mai vorbim de sport”

Manchester City

Comentarii

Pep Guardiola a comentat apariţia Superligii, într-o conferinţă de presă susţinută înainte de meciul cu Aston Villa.

Înfiinţarea Superligii a fost anunţată duminică de 12 cluburi fondatoare, printre cele mai mari din Europa, proiect care a fost criticat imediat de autorităţile fotbalului, de fani şi de politicieni

După Jurgen Klopp, o părere despre înfiinţarea acestei competiţii a avut şi Josep Guardiola, antrenorul formaţiei Manchester City, care face parte dintre cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii. El consideră că o Superliga fără promovare sau retrogradare nu mai poate fi considerată o competiţie sportivă:

”Sportul nu mai e sport, atunci când succesul este garantat. La fel, dacă relaţia dintre efort şi recompensă nu mai există. Nu mai este sport, dacă nu mai contează când pierzi. Nu este corect pentru echipele care se luptă la vârful clasamentelor să nu se poată califica în competiţie” a reacţionat managerul lui Manchester City.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Primul preşedinte al competiţiei este Florentino Perez, şeful Realului.

Afla mai multe despre: pep guardiolamanchester city 

viewscnt
Articole similare