Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester United are antrenor. Ralf Rangnick a fost prezentat oficial. Când poate debuta neamţul pe banca "diavolilor"

Manchester United are antrenor. Ralf Rangnick a fost prezentat oficial. Când poate debuta neamţul pe banca "diavolilor"

Manchester United

Comentarii

Manchester United l-a numit pe germanul Ralf Rangnick în funcţia de antrenor interimar până la finalul sezonului, a anunţat, luni, clubul din Premier League, la opt zile după demiterea managerului norvegian, Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer a fost înlocuit după înfrângerea cu 1-4 suferită de United la Watford, luna aceasta, a şaptea în ultimele 13 meciuri în toate competiţiile, în urma căreia echipa a ajuns pe locul 8 în Premier League.

''Manchester United este încântată să anunţe numirea lui Ralf Rangnick ca manager interimar până la finalul sezonului, sub rezerva obţinerii permisului de muncă. După această perioadă, Ralf şi clubul au ajuns la un acord ca el să continue în calitatea de consultant încă doi ani'', a precizat clubul într-un comunicat.

Fostul mijlocaş irlandez Michael Carrick, unul dintre secunzii lui Solskjaer, s-a ocupat de echipă la meciurile cu Villarreal (2-0, marţi, în deplasare, în Liga Campionilor) şi cu Chelsea (1-1, duminică, în deplasare, în Premier League).

Rangnick, care a început să antreneze la începutul anilor 1980, este un adeptul unui joc extrem de ofensiv în care echipele sale fac un presing avansat şi folosesc contra-presingul pentru a recupera mingea cât mai repede după ce o pierd în loc să se replieze.

În vârstă de 63 de ani, Rangnick a fost până acum directorul sportiv al clubului Lokomotiv Moscova.

Primul său meci la conducerea echipei engleze, care ocupă locul 8 în Premier League, cu 18 puncte în 13 jocuri, ar putea fi împotriva lui Arsenal, la 2 decembrie, dacă va primi la timp permisul de muncă. În caz contrar, Carrick va fi antrenorul principal de pe bancă.

El şi-a construit o reputaţie impresionantă de antrenor în timpul petrecut în Germania, atât antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, cât şi managerul lui Chelsea, Thomas Tuchel, vorbind foarte frumos despre compatriotul lor.

Rangnick a promovat cu echipa Ulm în Bundesliga, înainte de pregăti cluburile Stuttgart, Hannover, Hoffenheim, Schalke şi RB Leipzig.

Ralf Rangnick a câştigat Cupa Germaniei cu Schalke în 2011 şi a dus-o pe RB Leipzig în finală, în 2019.

În sezonul 2010-11, s-a calificat cu Schalke în semifinalele Ligii Campionilor, unde a pierdut, cu scorul de 6-1 la general, dubla manşă cu Manchester United, grupare care a fost apoi învinsă apoi de Barcelona în finală.

Afla mai multe despre: manchester united 

viewscnt
Articole similare