Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester United şi Real Madrid pe urmele lui Mauricio Pochettino. Tottenham i-a pregătit deja înlocuitorul

Manchester United şi Real Madrid pe urmele lui Mauricio Pochettino. Tottenham i-a pregătit deja înlocuitorul

Premier League

Comentarii

Mauricio Pochettino este unul dintre antrenorii cei mai la modă în fotbalul european. Argentinianul ar putea ajunge din vară pe banca tehnică a unei echipe uriaşe din fotbalul mondial, fie ea Real Madrid, fie Manchester United.

United l-a concediat pe Jose Mourinho, iar Pochettino este văzut drept o soluţie excelentă de club şi fani deopotrivă: "Din punctul meu de vedere este cea mai bună soluţie în acest moment. Un antrenor valoros, cu personalitate, care se poate adapta perfect la rigorile unui club ca Manchester United. Să ne uităm peste ceea ce a făcut el la Spurs. Să apreciem câţi jucători a promovat din academie, cât de mult a crescut cota unor jucători necunoscuţi până la venirea sa. Să admirăm stilul sau de joc. Prin urmare, nu cred că există o soluţie mai bună pentru ceea ce vrea Man United acum" a subliniat fostul mare jucător al "diavolilor", Garry Neville, în cursul zilei de marţi.

Şi la Madrid, Mauricio Pochettino este văzut cu ochi buni. Real Madrid l-a numit pe Santiago Solari ca antrenor principal până în 2021, dar sursele de presă din apropierea clubului blanco susţin că oficialii madrileni nu sunt mulţumiţi de ceea ce a făcut până acum Solari la club. Cel mai probabil, el va fi înlocuit în vară, iar Real Madrid are trei piste: Mauricio Pochettino, Jose Mourinho şi Antonio Conte.

Argentinianul este o soluţie pentru Real Madrid şi pentru că Florentino Perez, preşedintele "albilor" îl place foarte mult. De altfel, Perez ar fi dorit să-l numească pe Mauricio Pochettino ca antrenor pe Santiago Bernabeu încă din vară, după plecarea lui Zinedine Zidane.

Tottenham pregăteşte terenul pentru viitorul antrenor

Clubul al cărui preşedinte este Daniel Levy are deja pregătită o soluţie în cazul în care Pochettino va decide să plece de pe White Hart Lane. Argenitinianul nu o va face gratis, orice club îl va dori urmând a despăgubi Tottenham cu o suma importantă de bani, apreciată de Daily Mail la 45 de milioane de euro.

Înlocuitorul lui Mauricio Pochettino va fi Eddie Howe, talentatul tehnician de la Bournemouth. În vârstă de 41 de ani, Howe o antrenează pe Bournemouth din 2008 cu o întrerupere de un sezon şi este considrat unul dintre cei mai în vogă tehnicieni din nou val. El a reuşit să ducă gruparea de pe Dean Court până în Premier League, deşi în 2010, Bournemouth era în Liga a patra britanică.

Howe a fost desemnat în 2015 Managerul Anulului de către Asociaţia Managerilor din Anglia şi cel mai bun manager din ligile inferioare în ultimul deceniu.

El are 291 de meciuri pe banca lui Bournemouth, dintre care a câştigat 127 şi a remizat în alte 64. Formaţia sa a marcat sub comanda lui Howe 461 de goluri. Tehnicianul originar din Verwood a mai fost şi pe lista lui Arsenal după plecarea lui Wenger, dar şi pe lista Federaţiei Engleze de Fotbal.
 

Afla mai multe despre: mauricio pochettinoreal madridmanchester united 

viewscnt
Articole similare