Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

“Maradona avea măreţie în el, dar nu avea sportivitate”. Peter Shilton nu va uita niciodată “Mâna lui Dumnezeu”

“Maradona avea măreţie în el, dar nu avea sportivitate”. Peter Shilton nu va uita niciodată “Mâna lui Dumnezeu”

Fotbal

Comentarii

Peter Shilton nu îl va ierta niciodată pe Maradona pentru una din cele mai cunoscute întâmplări din istoria fotbalului, “Mâna lui Dumnezeu”.

Toţi oamenii din fotbal au fost marcaţi de faptul că Maradona a murit. Chiar şi legendarul portar Peter Shilton, care pare că nu l-a iertat nici acum pe Diego după întâmplarea de la Cupa Mondială din ‘86.

Ce a spus Shilton despre “Mâna lui Dumnezeu”

Într-un interviu acordat la Daily Mail, Peter Shilton a vorbit despre moartea lui Maradona, dar şi despre momentul cu “Mâna lui Dumnezeu” de la Cupa Mondială din ‘86, în meciul din sferturi dintre Argentina şi Anglia scor 2-1.

“M-a deranjat de-a lungul anilor. Nu o să mint despre asta acum. Oamenii spun că ar fi trebuit să degajez mingea oricum şi ca am lăsat un bărbat mai mic să sară peste mine. Asta e prostesc. El a fugit spre mine, dar asta se poate întâmpla.”

“Nu ar fi lovit-o cu pumnul dacă ar fi ştiut că poate s-o lovească cu capul, nu-i aşa? Sigur că nu. Deci sunt OK cu toate astea

Shilton a fost de fapt deranjat mai mult, nu de gestul pe care Maradona l-a făcut, ci de faptul că acesta nu şi-a cerut vreodată iertare.

“Nu, ceea ce nu îmi place este că nu şi-a cerut niciodată scuze. Niciodată în niciun moment nu a spus că a trişat şi că ar vrea să-şi ceară iertare. În schimb, a folosit replica aia a lui “Mâna lui Dumnezeu”. Asta nu a fost corect”

“Se pare că el a avut măreţie în el, dar din păcate nu avea sportivitate”.

Pe contul său de Twitter, Peter Shilton a făcut o postare prin care a spus că Maradona este “cel mai mare fotbalist împotriva căruia am jucat vreodată fără îndoială”.

Peter Shilton a încercat să vorbească cu Maradona faţă în faţă despre evenimentul de la Cupa Mondială din 1986 şi să îl facă pe argentinian să-şi ceară iertare, dar fostul Campion Mondial, nu a acceptat, ba chiar ar fi spus că ar mai fi făcut-o odată dacă trebuia, pentru că şansa de a ajunge în finală putea fi unică.

Maradona şi compania au reuşit să câştige Campionatul Mondial în ‘86 şi în ‘90 au ajuns din nou în finală, doar că atunci au pierdut în faţa Germaniei, pe care o bătuseră în urmă cu 4 ani, tot în finală.

Afla mai multe despre: peter shilton diego maradona 

viewscnt
Articole similare