Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Maradona, noi declaraţii dure: ”Semifinalele Cupei Mondiale sunt pline de migranţi!” Ce spun cifrele

Maradona, noi declaraţii dure: ”Semifinalele Cupei Mondiale sunt pline de migranţi!” Ce spun cifrele

Cupa Mondială

Comentarii

Maradona acuză o ”mafie a migranţilor” pentru faptul că unele naţionale au reuşit să-şi construiască echipe foarte puternice. Legendarul fotbalist argentinian susţine că există un întreg circuit în lumea fotbalului, care porneşte din Africa.

Tot mai multe ţări apelează la naturalizări pentru a-şi ridica valorea echipelor naţionale. Maradona spune că, în multe cazuri, există un întreg mecanism în spatele naturalizărilor şi susţine că este o întreagă mafie. Fostul mare fotbalist argentinian spune că ţările dezvoltate din Europa profită de sărăcia din Africa pentru a-şi forma naţionale puternice:

”Există o mafie care duce jucători din Africa şi îi naturalizează în Europa. Semifinalele Cupei Mondiale sunt în mare parte pline de migranţi şi îmi amintesc de o conversaţie cu Jose Mourinho, care mi-a spus că migranţii sosesc într-o altă lume, unde au şansa de a obţine lucruri şi au oportunităţi pe care nu le-au avut până atunci, îşi dau seama de asta şi fac tot posibilul să demonstreze că pot. Jucătorii africani sunt duşi în Europa pentru a fi naturalizaţi, în timp ce jucătorii trebuie să fie de acord, deoarece este o cale prin care-şi pot îmbunătăţi nivelul ed trai.

Ei (n.r migranţii) îşi doresc o oportunitate pentru a-şi dovedi valoare, pentru a putea mânca de patru ori pe zi. Modul în care jucătorii sunt traficaţi este teribil şi asta se întâmplă ca niciodată până acum, în fiecare mare naţională”, a declarat Maradona în cadrul programului ”Mâna lui Dumnezeu”, de la postul TeleSur.



În semifinalele Cupei Mondiale, cei mai mulţi jucători naturalizaţi sunt în naţionala Franţei, cu un procent de 78,3%. Statisticile spun că 14 din 23 de jucători francezi sunt născuţi în 11 ţări din Africa. Anglia şi Belgia au şi ele procente destul de ridicate, 47,7% de fiecare.
 

Afla mai multe despre: maradonacupa mondialamigrantiafrica 

viewscnt
Articole similare