Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marc Marquez a câştigat al cincilea titlu mondial la MotoGP

Marc Marquez a câştigat al cincilea titlu mondial la MotoGP

Moto

Comentarii

Pilotul spaniol Marc Marquez de la Honda a câştigat, duminică, Marele Premiu al Japoniei la MotoGP, performanţă care i-a asigurat al cincilea titlu mondial, al treilea consecutiv, cu trei etape rămase de disputat în acest sezon.

Marquez a fost al şaselea la start, dar după mai puţin de un tur a ajuns în spatele rivalului la titlu, italianul Andrea Dovizioso de la Ducati, plecat din pole-position. Spaniolul l-a depăşit pe Dovizioso cu patru tururi înainte de final, dar victoria nu îi era suficientă pentru a-şi asigura titlul. Însă pilotul italian a căzut cu două tururi înainte de finiş, astfel că l-a făcut campion pe Marquez.

Spaniolul de 25 de ani a fost urmat la Motegi de britanicul Cal Crutchlow de la LCR şi de spaniolul Alex Rins de la Suzuki.

În clasamentul general, Marc Marquez a acumulat 296 de puncte după 16 etape. Pe locul al doilea se află Diviziosos, cu 194 de puncte, în timp ce italianul Valentino Rossi de la Yamaha, al patrulea la Motegi, este pe ultima poziţie a podiumului, cu 172 de puncte.

Marc Marquez a mai câştigat titlul mondial la MotoGP în 2013 şi 2014. El mai are în palmares un trofeu în Moto2, în 2012, şi altul la clasa 125 cmc, în 2010.

Antepenultima etapă, MP al Australiei, va avea loc la 28 octombrie, pe circuitul de la Phillip Island.

Afla mai multe despre: marc marquezmotogpcampiontitlu mondial 

viewscnt
Articole similare