Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marcelino, omul momentului în fotbalul spaniol: a fost scos din maşină de suporteri pentru sărbătoarea din Ţara Bascilor

Marcelino, omul momentului în fotbalul spaniol: a fost scos din maşină de suporteri pentru sărbătoarea din Ţara Bascilor

La Liga

Comentarii

Marcelino Garcia Toral a adus un trofeu pentru Athletic Bilbao, la doar două săptămâni de la numirea în funcţie.

Athletic Bilbao a câştigat pentru a treia oară Supercupa Spaniei, învingând în finală, duminică seară, la Sevilla, cu scorul de 3-2, echipa FC Barcelona. Au marcat Griezmann ’41, ’77 pentru catalani şi De Marcos ’42, Villalibre ’90 şi Williams ‘93 pentru Bilbao.

În minutul 120, de la FC Barcelona a fost eliminat Lionel Messi. Athletic Bilbao a mai câştigat Supercupa în 1984 şi 2015. Supercupa Spaniei s-a desfăşurat sub formă de miniturneu, cu semifinale şi finală. Au fost implicate echipele Athletic Bilbao – finalistă a Cupei Spaniei, Real Sociedad – finalistă a Cupei Spaniei, Real Madrid – deţinătoarea trofeului LaLiga şi FC Barcelona – locul doi în ediţia trecută de campionat. În prima semifinală, în 13 ianuarie, la Cordoba, FC Barcelona a învins Real Sociedad în urma loviturilor de departajare, scor 4-3. În a doua semifinală, la Malaga, în 14 ianuarie, Athletic Bilbao a trecut de Real Madrid, scor 2-1.

Marcelino, omul momentului în Spania

Adus în locul lui Gaizka Garitano, Marcelino Garcia Toral a găsit o echipă în derivă. În decurs de 11 zile a trebuit să joace cu Real Madrid şi de două ori cu FC Barcelona.

Să marchezi de şapte ori în aceste meciuri, pe fondul unui joc bun, nu pare deloc o misiune uşoară. Marcelino a pierdut greu meciul din campionat cu Barca (2-3), dar a câştigat semifinala Supercupei Spaniei cu Real Madrid (2-1) şi duminică seara, finala Supercupei (3-2 cu Barcelona)

O performanţă care nu putea fi ignorată de fani. La revenirea în Ţara Bascilor, suporterii lui Athletic i-au întâmpinat cu urale pe jucători şi stafful tehnic. Marcelino a fost ţinta tuturor. Tehnicianul de 55 de ani a fost scos efectiv din maşina cu care a ajuns pentru ca fanii să poată sărbători alături de el.

Tehnicianul a devenit primul manager din istorie care a câştigat două finale la rând cu Barcelona, dar cu echipe diferite: Valencia în Cupa Regelui în 2019 şi Supercupa Spaniei cu Bilbao, duminică. Aceste două trofee au fost adjudecate de tehnicianul spaniol în ultimele şapte meciuri consecutive în care a luat loc pe banca celor două formaţii.

”Supercupa Spaniei nu este un trofeu mic. Dacă nu era important, nici Barca, nici Real Madrid nu aliniau formulele de bază. Cu toate acestea, n-au putut să ne bată. Sunt foarte mândru de băieţii mei” a declarat Marcelino.

foto: Deportes Cuatro

Afla mai multe despre: marcelino garcia toralathletic bilbao 

viewscnt
Articole similare