Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marcus Rashord a obţinut mese gratuite copiilor din Anglia. I-a convins pe guvernanţi să investească 120 milioane de lire sterline în proiect

Marcus Rashord a obţinut mese gratuite copiilor din Anglia. I-a convins pe guvernanţi să investească 120 milioane de lire sterline în proiect

Fotbal

Comentarii

Guvernul Marii Britanii a înfiinţat un fond special pentru a asigura hrana copiilor în perioada vacanţei, în urma unei campanii lansate de fotbalistul celor de la Manchester United, Marcus Rashford.

Copiii ce se încadrează în proiect vor primi vochere gratuite cu ajutorul cărora vor putea lua masa gratuit, timp de şase săptămâni, atât cât durează vacanţa de vară. Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a salutat contribuţia lui Rashford în acest proiect. Voucherele sunt în valoare de 15 lire pe săptămână de copil, iar întreagul proiect va costa în jur de 120 milioane de lire sterline. Într-o scrisoare emoţionantă trimisă deputaţilor englezi, atacantul celor de la Manchester United a povestit din propria experienţă cât de importantă este o masă gratuită pentru copiii, în procesul lor de creştere. 

Ca răspuns la anunţul Guvernului, Rashoford a postat pe Twitter: "Uitaţi-vă câte putem face, atunci când ne unim". Familiile ai căror copii se califică în program au primit deja voucherele pentru mesele gratuite. Programul va debuta în Anglia, apoi va fi extins în Scoţia şi Ţara galilor. Aproximativ 1,3 milioane de copii din Anglia - reprezentând 15% din elevii cu educaţia la stat - au fost eligibili şi au solicitat mese gratuite, conform datelor disponibile.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare