Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marele Ilie Năstase, condamnat la închisoare pentru un incident petrecut anul trecut. Decizia este definitivă!

Marele Ilie Năstase, condamnat la închisoare pentru un incident petrecut anul trecut. Decizia este definitivă!

Diverse

Comentarii

Ilie Năstase a fost condamnat definitiv, marţi, la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost judecat pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice când a fost oprit pentru control de către poliţişti.

Toate apelurile formulate de fostul număr 1 mondial au fost respinse. Instanţa a menţinut astfel decizia dată în luna februarie la Judecătoria Sectorului 1.

Năstase primise 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că a refuzat recoltarea probelor şi alte 4 luni de închisoare cu suspendare pentru doncuderea vehiculului, deşi avea permisul de conducere suspendat.

Prin contopirea pedepselor, Năstase a primit 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare. Pentru o perioadă de doi ani, Ilie Năstase va fi pus sub supraveghere, fiind obligat să respecte anumite măsuri.

”În baza art.421 pct.1 lit.b C.proc.pen. respinge ca nefondate apelurile declarate de apelantul – inculpat NĂSTASE ILIE şi de apelantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti împotriva sentinţei penale nr.145/27.02.2019 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţate în dosarul nr. 34030/299/2018. În baza art.275 alin.2 C.proc.pen. obligă apelantul – inculpat la plata către stat a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9.07.2019”, este decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Sentinţa iniţială pe care au menţinut-o magistraţii prevedea condamnarea lui Ilie Năstase la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, dar şi o serie de alte interdicţii.

”Stabileşte în sarcina inculpatului NĂSTASE ILIE, pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la recoltarea probelor biologice. (...) stabileşte în sarcina inculpatului NĂSTASE ILIE pedeapsa de 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. (...) contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatului în prezenta cauză, în pedeapsa cea mai grea de 8 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1 lună şi 10 zile închisoare (o treime din totalul celeilalte pedepse), rezultând astfel o pedeapsă de 9 luni şi 10 zile închisoare. În baza art. 83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei de 9 luni şi 10 zile închisoare”, se arăta în sentinţa pronunţată de Judecătoria Sectorului 1.

În plus, sentinţa prevede: ”un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

”Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se mai arată în sentinţa magistraţilor.

Incidentul pentru care fostul mare sportiv român a fost condamnat definitiv s-a produs pe 25 mai 2018, pe Şoseaua Nordului, atunci când poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de către Ilie Năstase. â

Ilie Năstase a ajuns la Poliţie după ce a făcut scandal de faţă cu poliţiştii, care i-au deschis dosar penal pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

După numai câteva ore, Năstase a fost din nou oprit de poliţişti în trafic, conducând un scuter, deşi avea permisul suspendat.

Afla mai multe despre: ilie năstaseînchisoare 

viewscnt
Articole similare