Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat. Ce se întâmplă cu următoarele două etape

Marele Premiu de Formula 1 al Australiei a fost anulat. Ce se întâmplă cu următoarele două etape

Formula 1

Comentarii

Marele Premiu al Australiei, care trebuia să deschidă noul sezon în Campionatul Mondial de Formula 1, în acest weekend, la Melbourne, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

După discuţii lungi între echipe, organizatori, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi autorităţile locale, anularea cursei a fost anunţată vineri dimineaţa, chiar înaintea primelor antrenamente libere.

Anunţul prim-ministrului statului Victoria, unde se găseşte Melbourne, de a interzice accesul publicului pe circuitul Albert Park din motive ''imperative de sănătate publică'' a contat mult în luarea deciziei. Anterior, marea majoritate a părţilor (organizatori, promotorul F1, FIA şi responsabilii echipelor), însă nu în unanimitate, s-au declarat favorabilă propunerii de a nu disputa cursa, într-o reuniune desfăşurată joi seara, potrivit AFP.

În ultimele zile, la Melbourne, opt membri ai paddock-ului au fost testaţi pentru coronavirus. Un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv, ceea ce a împins echipa britanică să se retragă ''pentru bunăstarea nu numai a angajaţilor de la McLaren F1 şi a partenerilor, dar şi pentru cea a rivalilor, a fanilor şi a tuturor participanţilor''.

Formula 1 stabilise deja ca etapa a doua a Campionatului Mondial, Marele Premiu al Bahrainului, din 22 martie, să se desfăşoare cu porţile închise, pe 22 martie. Marele Premiu al Chinei, care trebuia să aibă loc pe 19 aprilie, la Shanghai, a fost amânat pentru o dată ulterioară, iar acum sub semnul ameninţării se află Grand Prix-ul Vietnamului, din 5 aprilie.

 

Potrivit unor informaţii neconfirmate vineri, Marele Premiu al Bahrainului va fi şi el anulat sau amânat, ca şi cel din Vietnam, împingând deschiderea noului sezon de Formula 1 pentru mai, cu Marele Premiu al Olandei.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare