Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marele Premiu de Formula 1 din Singapore se vede în week-end la Dolce Sport. Prezentarea circuitului

Marele Premiu de Formula 1 din Singapore se vede în week-end la Dolce Sport. Prezentarea circuitului

Formula 1

Comentarii

Spectacolul din "Marele Circ" a părăsit Europa după cursa de la Monza şi s-a mutat în Asia, pentru Marele Premiu din Singapore.


Ediţia din acest an a fost însă în pericol, din cauza incendiilor de pădure din regiunea Sumatra, care a adus un nor de ceaţă deasupra oraşului. De altfel, oficialităţile locale au anulat mai multe competiţii, de teama ca norul de fum să nu producă probleme de sănătate participanţilor.

O eventuală anulare a Marelui Premiu de Formula 1 ar fi atras însă pierderi uriaşe din punct de vedere financiar. Singapore plăteşte 65 de milioane de dolari anual pentru organizarea cursei de Formula 1, fiind depăşită la acest capitol doar de Malaezia şi Abu Dhabi. Altfel, costurile organizării unei curse în Singapore ajung la un total de 150 de milioane de dolari, 60% din bani fiind plătiţi din bugetul local.

Prezentarea circuitului

Cu o distanţă de 5 kilometri, circuitul din Singapore este unul stradal şi totodată neobişnuit. Cursa se desfăşoară în nocturnă, ceea ce înseamnă că temperatura pistei este diferită faţă de circuitele clasice. De asemenea, există elemente stradale cu benzi vopsite în alb şi capace de canal care pot trimite piloţii în decor şi pot genera un stres suplimentar pentru pneuri.

Marina Bay Street Circuit

Lungimea circuitului: 5,065 km
Recordul turului: 1m48s574 (Sebastian Vettel, Red Bull, 2013)
Număr de tururi: 61
Distanţa totală: 308,828 km
Limita de viteză pe linia standurilor: 80 km/h în antrenamente, calificări şi cursă

Scurt istoric

Fernando Alonso a câştigat în 2008 cursa inagurala din Singapore, pe vremea când spaniolul concura pentru Renault. Recordman-ul de pe Marina Bay Street este Sebastian Vettel. Campion en-titre în Singapore, pilotul de la Red Bull a câştigat de 3 ori consecutiv marele premiu. Anul trecut, germanul a terminat pe locul doi, în spatele lui Lewis Hamilton. Acum, britanicul va încerca să-şi păstreze coroana şi să -şi continue marşul triumfal spre titlu.

Cursa va avea loc duminică, de la ora 15:00, în direct la Dolce Sport 1.

viewscnt
Articole similare