Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mario Felgueiras, declaraţii incendiare despre plecarea cu scandal de la CFR Cluj. "Am pierdut 200.000 de euro. Din acel moment, nu mai am încredere în oameni"

Mario Felgueiras, declaraţii incendiare despre plecarea cu scandal de la CFR Cluj. "Am pierdut 200.000 de euro. Din acel moment, nu mai am încredere în oameni"

CFR Cluj

Comentarii

Fostul portar al celor de la CFR Cluj, portughezul Mario Felgueiras, a acordat un interviu publicaţiei portugheze Tribuna Expresso, în care a vorbit despre mai multe capitole din viaţa sa, printre care şi modul în care a fost îndepărtat, cu scandal, de la CFR Cluj.

După doi ani şi jumătate la CFR Cluj, Mario Felgueiras a decis că este momentul de o schimbare, mai ales că gruparea din Gruia nu mai prezenta perspectivele luminoase din sezoanele trecute. Era perioada dificilă în care patron era tot Arpad Paszkany, în 2015, iar CFR Cluj îşi ceruse intrarea în insolvenţă. Lusitanul ajunsese de la statutul de cel mai bun portar din grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2012/2013, la cel de balast, pasat dintr-o parte-n alta, dus cu zăhărelul pentru a nu-şi intra în drepturi. Primul semn că CFR Cluj nu se află pe drumul corect a fost întârzierea salariilor.

"La sfârşitul celui de-al doilea sezon au fost probleme cu salariile întârziate. Mi-am dat seama că erau probleme pe care nu le tratau corect. Au avut ocazia să mă vândă, însă nu au făcut-o. Dar cum aveam un contract bun, nu trăgeam atât de tare să plec. M-am simţit bine, apreciat, respectat, situaţia perfectă pentru a mai continua câţiva ani. La sfârşitul celui de-al doilea an l-am întrebat pe patron ce plănuieşte pentru sezonul viitor. Am vrut să aud că vom continua în Liga Campionilor, că vor fi investiţii. Vedeam că jucătorii nu mai veneau pe contracte atât de bune. Se vedea că ceva se întâmplă, însă mi-a spus: <<Mario, eu voi restructura echipa, iar tu vei fi căpitanul echipei. Vreau să fii persoana care să mă ajute la echipă acum>>. Adevărul a fost că am fost eliminaţi în turul doi sau trei preliminar din Europa şi nu am mai primit niciodată salariul pe acea lună. Aveam colegi care aveau restanţe din martie, pentru că au semnat pentru obţinerea licenţei. Eu nu am semnat. Nu voiam să ajung cu multe luni de întârziere, pentru că nu puteam încheia unilateral contractul. A fost aşa până în octombrie, noiembrie. Au întârzia trei luni şi chiar se vedea că ceva nu este în regulă cu clubul", a declarat Mario Felguiras, pentru Tribuna Expresso.

Lunile de întârziere a salariilor s-au adunat, iar Mario Felgueiras a înţeles că şederea sa la Cluj s-a încheiat. A depus cerere pentru rezilierea unilaterală a contractului cu CFR Cluj, dar şi memoriu la FIFA, pentru a-şi recupera din bani. Nu avea să se întâmple acest lucru, deoarece conducerea feroviarilor ar fi pregătit toate detaliile legislative prin care să nu-l mai includă pe portughez pe ştatul de plată, după cum acesta a povestit.

"Am început să realizez că se pregătea falimentul. Mi-am depus scrisoarea să-mi reziliez unilateral contractul, în decembrie. Au găsit ei o soluţie ca să nu îmi recuperez toţi banii datoraţi, un plan de restructurare economică, o înţelegere cu instanţele, cu jucătorii, cu creditorii. Am obţinut doar 10% din ce aveam de primit. Eu nu am fost de acord cu planul lor. Am pierdut o sumă imensă de bani, aproximativ 200.000 de euro, iar în ianuarie am plecat în Turcia. Şi atunci mi-au complicat situaţia, deoarece cluburile nu înţelegeau dacă sunt sau nu liber de contract şi le era frică de sancţiunile FIFA. Într-un final au primit bani în schimbul meu, dar eu am pierdut toţi banii. Nu am primit nimic. Clubul, între timp, a intrat în faliment. Se pare că acum este din nou la drum, au fost campioni. M-a durut foarte tare modul în care am fost tratat când am decis să plec. Din acel moment, nu mai am încredere în oameni", a adăugat Mario Felgueiras.

După doi ani şi jumătate, Mario Felgueiras a părăsit Clujul cu scandal, fiind vândut în Turcia, la Konyaspor, pentru 800.000 euro. În 2019, după o ultimă experienţă în Cipru, la Anorthosis Famagusta, Mario Felgueiras s-a retras din activitate, la 33 de ani.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare